Gazete Vatan Logo

Askerlik terhisleri ne zaman? Bedelli askerlik alımları ne zaman? 2020 celp yerleri ne zaman açıklanacak? Bakan Akar açıkladı!

Corona virüse karşı alınan önlemler kapsamında celp dönemi gelenlerin ve bedelli askerlik yapacakların askere alımları ertelenmişti. Bu kararla birlikte askerlik terhisleri de durdurulmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar askerlik ile ilgili işlemlerin normalleşme süreci ile başlayacağını duıyurdu. Peki, Askerlik terhisleri ne zaman? Bedelli askerlik alımları ne zaman? 2020 celp yerleri ne zaman açıklanacak? İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın askerlikle ilgili açıklamaları!

Askerlik terhisleri ne zaman? Bedelli askerlik alımları ne zaman? 2020 celp yerleri ne zaman açıklanacak? Bakan Akar açıkladı!

Terhisler ne zaman?, Bedelli askelik alımları ne zaman başlayacak?, 2020 celp yerleri ne zaman açıklanacak? soruları corona virüs sürecinde en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar askerlik işlemlerinin başlayacağını duyurdu. Peki, Askerlik terhisleri ve bedelli askerlik alımları ne zaman? 2020 celp yerleri ne zaman açıklanacak? İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları...

Milli Savunma Bakanı Akar, "31 Mayıs'tan itibaren terhisler, 5 Haziran'dan itibaren celplerin başlamasını planlıyoruz. 20 Haziran'dan itibaren bedelli celpleri başlayacak." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, şu ana kadar operasyon bölgelerinde Covid-19 vakası görülmediğini bildirdi.

ASKERLİK TERHİSLERİ NE ZAMAN? 2020 CELP YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Akar, "31 Mayıs'tan itibaren terhisler, 5 Haziran'dan itibaren celplerin başlamasını planlıyoruz. 20 Haziran'dan itibaren bedelli celpleri başlayacak. 5 Haziran'dan itibaren celbi yapılacak gençlerimizin hepsi teste tabi tutulacak. Sonuç belirlendikten sonra birliklerine sevk edilecekler." dedi.

Haberin Devamı

Akar, terhislerin öncesinde 14 günlük gözetim süreci olacağını açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK ALIMLARI NE ZAMAN?

Bakan Akar, bedelli askerlikte ilk alımın da 5 Haziran'da başlayacağını açıkladı.