Gazete Vatan Logo

‘Asker arkanı dön’ sürpriz var!

SAHİL Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Anneler Günü nedeniyle Mersin’de vatani görevini yapan 6 askeri, anneleriyle buluşturdu.

‘Asker arkanı dön’ sürpriz var!

Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı. İlk sürpriz Toka Sancak törenine katılan erler Fırat Uğur Uzun ve Mahmut Fidan’a yapıldı. Törenin son kısmında komutanlarının ‘Geriye dön’ emri ile birlikte arkalarını dönünce anneleri Melek Uzun ve Ünzile Fidan ile karşı karşıya gelen askerler, gözyaşlarına hakim olamadı.

‘İnsanlık örneği’

Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlilerine teşekkür eden Anne Melek Uzun, “Burada sadece askerlik yapılmıyor, insanlık örneği de sunuluyor” dedi.

Mehmetçik el öptü...

TERÖR operasyonları yoğun olarak devam ederken, Şırnak’ta görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, hazırladıkları kısa videolarla Anneler Gününü kutladı. Bölgede görevli askerler ve sağlık personeli, kendi anneleri ve şehit annelerini bu özel günde duygu dolu mesajlarla yalnız bırakmadı. Ayrıca, bölgede görevli askerler, şehit köy korucusu Abdülmuttalip Hanedan’ın annesini de unutmayarak Anneler Günü’nde ziyaret etti. Abdülmuttalip Hanedan’ın bu vatan için şehit olduğunu belirten asker, acılı anneye “Biz de sizin bir oğlunuz sayılırız. Bizi oğlunuz olarak görürseniz bu bizi mutlu eder” dedi.Şehidin annesi ise askerlere, “Canınız sağ olsun. Siz hepiniz benim oğullarımsınız” karşılığını verdi.

Haberin Devamı