Gazete Vatan Logo

Araçlara ait bilgilere araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri ile ulaşın!

Araç bilgileri artık internette araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile öğrenilebiliyor. Vatandaş internet ortamında araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabiliyor. E-Devlet üzerinden yapılabilecek online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi için mesai saati koşulu olmadan 7 gün 24 saat araç bilgilerine ulaşılabiliyor.

Araçlara ait bilgilere araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri ile ulaşın!

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknoloji sayesinde artık insanlar, yaşamlarının her alanındaki işlemini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde hizmete açılan dijital kamu uygulamaları vatandaşlara kamu alanındaki işlemlerini yaparken çok daha önemli bir kolaylık sağlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti de bu alanda öne çıkan dijital kamu işlem seçeneklerinden birisi oluyor. Türkiye’de her geçen gün hızla artış göstermekte olan araç sayısı ve buna ek olarak artan nüfus ile birlikte ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçları konusunda araç kullanımı oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor. Bu durumda Türkiye’de her alanda olduğu gibi 2.el araç alım-satım piyasasında da çok ciddi bir yoğunluğun oluşmasına neden oluyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Arzın en yüksek seviyelere ulaşmakta olduğu 2.el araç alım-satım sektöründe vatandaşların karşı karşıya kalabildikleri olumsuz durumlara ve sorunlara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sunuluyor. Modern yüzyıl dünyasının hızla gelişen teknolojilerini araç bilgisine daha hızlı ve daha kolay şekilde ulaşabilmeleri çerçevesinde vatandaşa sunduğu sorgulama imkanını dijital platforma taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet ortamı üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile sadece dakikalar içerisinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde elektronik ortam üzerinde yer alan dijital kamu hizmet uygulamalarını kullanarak, kamu işlemlerini bulunduğu her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiğinden bu çerçevede elektronik ortam üzerinde yer alan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulamasını da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi sayesinde bir aracın tüm yasal kayıt bilgilerine ve araç hasar kayıt bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘Adıma Tescilli Araç Sorgulama’ ekranı üzerinden online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Yeni yapılan güncelleme ile vatandaşın sadece kendisine ait olan araç bilgisine ulaşabildiği e-Devlet sistemindeki bu sorgulama ekranı üzerinden sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak E-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Bu noktada araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri elektronik ortam üzerinde vatandaşlar tarafından Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) dijital hizmetleri aracılığı ile de gerçekleştirilebiliyor ki böylelikle aracın tüm hasar bilgilerine ve geçirdiği onarım bilgilerine ulaşılabiliyor. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri SBM 5664 SMS hattı ile tüm operatörlerde 5 TL ile ücretlendirilerek, gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı