Gazete Vatan Logo

Araç Plaka Sorgulama İle Poliçe Bilgisi Öğrenme ve Zorunlu Trafik Sigortası İşlemi

Araç plaka sorgulama yaparak araçların sigorta poliçe bilgilerini öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama ile nasıl araç poliçe bilgisi öğreneceğinizi adım adım haberimizde anlatıyoruz. Zorunlu trafik sigortası hakkında da haberimizden ayrıntıları görebilirsiniz...

Trafiğe çıkan tüm araçların devlet tarafından zorunlu kılınan trafik sigortasını yaptırması gerekmektedir. Sigorta yaptırıldıktan sonra sigorta yaptırıldığında dair poliçe çıkarılmakta ve poliçenin geçerlilik süresi boyunca aracın sigortası yapılmış olarak görülmektedir. Yaşanan kaza gibi durumlarda hatasız olan kişinin yaşadığı maddi hasarı karşılamak için düzenlenen trafik sigortası sayesinde maddi yönden vatandaşların mağdur olması engellenmektedir. Bu nedenle de devlet tarafından zorunlu tutulduğu gibi sigortasız bir şekilde trafiğe çıkmak yasaklanmıştır.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Yasak olduğu için kişilerin sigorta takibini iyi yapması gerekmektedir. Araçplaka sorgulama yaparak araçların sigortası hakkında bilgi alınması mümkündür. bunun için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS servisinden yararlanmanız gerekmektedir. SMS servisi sayesinde istediğiniz aracın sigorta durumunu sorgulayabilir ve geçerlilik süresini öğrenebilirsiniz. Böylece yakın bir tarih içerisindeyse, araç sorgulama yaparak öğreneceğiniz bilgiler dahilinde, trafik sigortanızı yenileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Devlet tarafından zorunlu kılının trafik sigortasının yanında kasko da yapılabilmektedir. İsteğe bağlı olan kaskoda, araçta meydana gelen hasarlar karşılanmaktadır. Araç için güvence olan kasko için de yine araç sorgulama yaparak kasko bilgilerine ulaşmanız mümkündür.

Poliçe bilgilerine erişim sağlamak için TRAFIK yazarak araç plakasını yazmanız ve mesajı 5664’e göndermeniz gerekmektedir. yazacağınız mesajı göndermeniz ile birlikte, sistem tarafından ilgili plakanın poliçe durumu tarafınıza iletilecektir. Böylece poliçe bitiş tarihi bölümünden sigortanın ne zaman biteceğini öğrenebilirsiniz. Sigortanın bitiş tarihinden 1 gün önce giderek sigortanızı yenilemeniz mümkündür. Trafik sigortası için atacağınız mesajı kasko sorgulaması için kullanamazsınız. Kasko sorgulaması yapmak için mesajdaki trafik yerine kasko yazmanız gerekmektedir.

Yollayacağınız mesajda büyük harfler kullanmalı ve hiçbir şekilde Türkçe karakter yazmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde talebimiz işleme alınmayacaktır. Ayrıca yararlanacağınız SMS servisi her sorgulamada 4 TL ile ücretlendirilmektedir. Yapılacak her sorgulama için 4 TL’nin ödenmesi gerekmektedir.

Zorunlu Trafik Sigortası

Araç sahipleri tarafından sigorta firmaları aracılığı ile yaptırılan sigortaların anlaşma metinleri poliçe olarak geçmektedir. Sigorta poliçelerinin yaşanan her konuda iki taraf arasındaki anlaşmanın sağlanması konusunda önemli bir işlevi vardır. Bu bakımdan kişiler sigorta poliçelerini sorgulayarak geçerliliklerini, ne zaman bittiğini öğrenebilmektedir.

Sigorta poliçe nedir?

Sigorta poliçesi, hangi sigorta firmasından olursa olsun internet üzerinden öğrenilebilmektedir. Bunun için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından internet üzerinden hizmet verilmektedir. Online ve ücretsiz olarak sunulan bu imkan sayesinde araç plakası ile aracın sigortası hakkında bilgi almak mümkündür. Bunun için vatandaşların sadece siteye giriş yapması ve ilgili sayfadaki sorgulama bilgilerini girmesi yeterli olacaktır.

Sigorta poliçe sorgulama

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin sitesindeki Trafik Poliçe Sorgula bölümün giriş yaptıktan sonra ilgili alanlarda araç plakanızı ve T.C. kimlik numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Ardından sorgulama butonuna basarak ilgili plakaya ait sigorta bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Sistem tarafından herhangi bir hata mesajı aldığınızda, girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeniz gerekir. Sorgulamak istediğiniz araç kimin üzerine ise o kişinin T.C. kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir. T.C. kimlik numarası yerine vergi numarası ya da sigorta poliçesinin üzerinde yazan, sigorta firması, acente numarası, poliçe numarası gibi detaylı bilgileri girerek de sorgulama yapabilirsiniz. Dilerseniz aracınızın kaskosu için de site üzerinden aynı şekilde sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı