Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama Ve Trafik Cezası Sorgulama İle HGS Yükleme İşlemleri

Araç hasar sorgulama ile araç kaza bilgileri öğrenilmektedir. Araç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak sizler de trafik cezası sorgulama ve HGS yükleme işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Araç Hasar Sorgulama Ve Trafik Cezası Sorgulama İle HGS Yükleme İşlemleri

Araçların kaza yaptıkları anlarda sigorta firmaları ya da trafik polisleri tarafından kaza tutanağı tutulmaktadır. Bu tutanak resmi kayıtlara işlenerek kalıcı duruma geldiği gibi vatandaşların sonraki yıllarda araç hasar kaydı sorgulama yaparak bu kayıtlara ulaşması da sağlanmaktadır. Böylece aracın hangi yıllarda nekadarlıkbir maddi hasarlı kaza yaptığı öğrenilebilmektedir. Bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlarınaraç hasarsorgulama yapması yeterli olacağı gibi tüm araçlar için kaza bilgisi alınabilmektedir. Araç hasarsorgulama işlemlerinde aracın plakasının bilinmesi yeterlidir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan araç tramer kaydı sorgulama hizmeti doğrultusunda SMS üzerinden kaz bilgisi alınabilmektedir. Araç hasar sorgulama için plakayı mesaj bölümüne yazarak 5664’e göndermeniz gerekmektedir. Böylece sistem tarafından plakaya ait herhangi bir kaza olup olmadığı araştırılarak tarafınıza gönderilecektir. Araç tramer kaydı sorgulama konusunda yapılması gereken bir işlem olmadığı gibi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yapılacak araç hasarsorgulama işlemlerinde ücret ödenmesi gerekmektedir. Her bir araç tramer kaydı sorgulama işlemi 4 TL ile ücretlendirilmiştir. Bu nedenle araç tramer kaydı sorgulama yapacak olan vatandaşların ücret konusuna da dikkat etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Araç sorgulama hizmetlerinden bir tanesi de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleridir. Araç plakaları üzerinden kesilen herhangi bir trafik cezası olup olmadığın trafik cezası sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Sorgulama sonrasında trafik cezası ödeme imkanı da bulunduğu için kartınız üzerinden trafik cezası ödemeişlemlerinizi tamamlayabilir ve cezanızı online olarak ödeyebilirsiniz. Bu konuda trafik cezası sorgulama yapınca ekranda çıkacak ödeme bağlantısını takip etmeniz gerekmektedir. Bu sayede ilgili ödeme sayfaların erişim sağlayarak işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz. Trafik cezası ödeme imkanından tüm vatandaşların yararlanması mümkündür.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Yükleme İşlemleri

HGS bakiye yükleme işlemleri PTT müşteri paneli aracılığı ile yapılmaktadır. HGS yükleme yapmak için PTT bağlantısını kullanarak online bakiye sorgulama yada HGS para yükleme yapabilirsiniz. Aynı zamanda yine HGS sorgulamaları kapsamında kaçak geçiş ihlali sorgulaması yapılmaktadır.