Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Kaydı Sorgulama İle Tramer Sorgulama İşlemleri

Araç hasar kaydı sorgulama ile hasar durumu öğrenilebilmektedir. Araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı araç tramer kaydı sorgulama adımları ile siz de öğrenebilirsiniz.

Araçların sigorta, kaza ve ceza gibi durumları kayıt altına alınmakta ve bu konulardaki işlemeli ilerleyen dönemlerde de sorgulama yapılarak öğrenilebilmektedir. Bu bakımdan ceza gibi bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sağlanırken, sigorta konusundaki bilgiler da Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sağlanmaktadır. Vatandaşların da kurumlar tarafından sağlanan bu hizmet ve bilgiler dahilinde araç hasar kaydı sorgulama başta olmak üzere araçlar için pek çok konuda sorgulama yaparak bilgi alması mümkündür.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

Araç hasar kaydı sorgulama yapmak için online olarak bir hizmet sunulmadığı gibi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından oluşturulan SMS servisinden yararlanmanız gerekmektedir. SMS servisi diğer hizmetlere göre ücretli olduğu için araç hasar kaydı sorgulama yapacak kişilerin ücret vermesi gerekmektedir. Cep telefonları üzerinden sorgulama yapıldığı için kişilerin araç hasar kaydı sorgulama hizmeti için cep telefonları üzerinden ödeme yapması gerekir.Araç tramer kaydı sorgulama için verilecek olan ücret 4 TL olarak ücretlendirilmekte ve araç hasar kaydı sorgulama dışında yine Sigorta ve Bilgi Gözetim Merkezi üzerinden yapacağınız işlemler de aynı şekilde ücretlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama yapmak isteyen kişilerin plaka bilgisini mesaj olarak yazarak 5664’e göndermesi yeterli olmaktadır. Bu bakımdan araç tramer kaydı sorgulama için başka bir işlemin yapılmasına gerek yoktur. Araç hasarı için attığınız talep mesajının ardından ilgili aracın tüm kaza bilgileri tarafınıza iletilecektir. Eğer araç için herhangi bir tramer kaydı bulunmuyorsa, bu konuda bilgilendirici bir mesaj atılacaktır.

Araçlar için yapılacak diğer bir işlem ise HGS trafik cezası sorgulama işlemidir. Araçların trafikte aldığı cezalar ile ilgili yapılacak olan HGS trafik cezası sorgulama sonucunda ceza durumu görüntülenebilmekte ve olan cezalar da ödenebilmektedir.