Gazete Vatan Logo

AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından 18-19 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim Lisesi(AÖL) sınavının ardından, sınava giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde!

AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınavının gerçekleştirilmesinin ardından sınavın soru ve cevapları da yayınlandı. Adaylar yayınlanan cevap anahtarı ile kaç puan alabileceklerinin tahminini yapsalar da sonuçların açıklanacağı günü bekliyorlar.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ilan etti. MEB tarafından yayınlanan 2017 iş takvimine göre, AÖL sınav sonuçları 21 Nisan 2017 Cuma günü açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında Mili Eğitim Bakanlığı’nın aolweb.aol.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenilebilecektir. Sonuçları öğrenmek isteyen adayların, öğrenci numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları yeterli olacaktır. AÖL 2. dönem sınavlarının açıklanması ile birlikte 3. dönem için de başvurular alınmaya başlayacaktır. 3. dönem kayıt işlemleri de 8 Mayıs ve 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir.

Haberin Devamı

AÖL Geçme Notu Kaçtır?

AÖL ders geçme notu yapılan son değişiklikler ile birlikte 45 puandan 50 puana çıkartıldı. AÖL sınavına girmiş olan adaylar, sınavlardan en az 50 puan almaları durumunda başarılı sayılacaktır ve o dersten geçmiş kabul edilecektir.

AÖL Sınav Sonuçlarına Nasıl İtiraz Yapılır?

MEB, AÖL sınav sonuçlarını ilan ettikten sonra adaylar tarafından sınav sonuçları için itiraz işlemi yapılabilecek. İtiraz için belirlenen süre, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde olacaktır. Sınav için itirazda bulunacak olan adayların, 20 TL ücret ödemesi gereklidir. İtiraz ücreti de Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye işletmesi banka hesabına yatırılacaktır. İtiraz ücretlerinin yatırılabileceği bankalar da şunlardır;

Türkiye Halk Bankası’nın Ankara/ Küçükesat şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara/ Merkez şubesi ve T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara/ Beşevler şubesidir.

AÖL Mezun Olmanın Şartları Nelerdir?

Açıköğretim Lisesi öğrencisi olanların mezun olabilmeleri için bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Mezun olabilmek için öğrencilerin taşımaları gerekli olan şartlar da şunlardır;

Haberin Devamı

Görülen derslerin toplam kredi sayılarının 192 olması ve ortak alan derslerinin de başarılı şekilde geçilmesi veya muaf olunması gereklidir.

Öğrencilerin eğitim gördükleri dönem sayılarının en az 8 olması gereklidir.

Alan kredi sayılarının genel kültür haricinde 80 kredi ve üzerinde olması gereklidir.

Yapılan sınavlarda Dil ve Anlatım dersi için muafiyet tanınmamaktadır. Bu yüzden de adayların Dil ve Anlatım dersinden başarılı olarak geçmeleri şarttır.

Öğrencilerin görmüş oldukları alan dersleri sınavlarına da en az 1 defa girmiş olması gereklidir.

Açık Lise’den mezun olan adaylar, YGS için de başvuru yapabilmektedirler. Adaylar YGS için başvuru yapabilmek için, yeterli sayıda krediye sahip olmalıdırlar.

AÖL’ye Kimler Başvuru Yapabilir?

AÖL’ye başvuru yapacak olanlar kişiler şunlardır;

İlköğretim veya ortaöğretim mezunu olan,

Lise ya da meslek lisesinden ayrılmış olan,

Haberin Devamı

Yurt dışında eğitim görmüş olanların da İl Müdürlükleri veya yurt dışında bulunan eğitim müşavirliklerinden a ve b maddelerinde yazmakta olan gerekli şartların taşındığını gösteren bir denklik belgesinin alınmış olması gerekmektedir.

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınavları her yıl 3 defa gerçekleştirmektedir. 2017 yılında 3. ve son kez yapılacak olan AÖL sınavları 1 Temmuz ve 2 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Sınav için giriş belgesi ile yapılacak olan sınava ait son duyurular da aolweb.aol.meb.gov.tr internet sitesi üzerinde görülebilecektir. AÖL üçüncü dönem sınavlarına girmek isteyen adayların bu siteyi düzenli olarak takip etmeleri ve yapılan duyuruları incelemeleri gerekmektedir. Sınav giriş belgeleri AÖL öğrencilerinin adreslerine gönderilmeyecektir.