Gazete Vatan Logo

Anneler günü hediyesi ‘öldü’ diye getirilen kızı!

Elazığ’da girdiği TEOG sınavı sonrası bir otomobilin çarptığı, arkadan gelen ikinci otomobilin de üzerinden geçtiği 14 yaşındaki Aleyna Pekdemir, 15 gün süren yaşam mücadelesini kazandı.

Anneler günü hediyesi ‘öldü’ diye getirilen kızı!

Aleyna Pekdemir’e 26 Nisan’da gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından çıktıktan sonra bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile yere düşen Pekdemir, arkadan gelen ikinci otomobilin altında kaldı. Ağır yaralanan 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Pekdemir, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sınavdan çıktıktan sonra eve gelmesini beklediği kızının trafik kazası geçirdiğini öğrendiğinde yıkılan anne Sultan Pekdemir (30) iyi bir haber bekleyerek bir an olsun hastaneden ayrılmadı. Aleyna’nın ‘iyileşti’ haberi ise 15 gün sonra geldi.

‘Öldü’ diye getirmişler

Kızının sınavdan çıkıp dönüşünü beklerken evlerinin önünde eşinin arkadaşlarını gördüğünü, kızının trafik kazası geçirdiğini onlardan öğrendiğini ifade eden iki çocuk annesi Pekdemir, “O anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü” dedi. Pekdemir, hemen hastaneye koştuğunu, kızının öğretmeni ve okul müdürü ile karşılaştığını dile getirerek, yoğun bakımın önüne geldiğinde baygınlık geçirdiğini aktardı. “Kızıma bir araç çarpmış başka bir araç da gelip üzerinden geçmiş. Bunları duyunca şok oldum. Başta ‘öldü’ diye getirmişler. Sonra kontrol ettiklerinde, ‘Aleyna yaşıyor.’ demişler, makineye bağlamışlar” diyen Pekdemir, kızının 4 gün yoğun bakımda kaldığını, ardından ameliyata alındığını belirtti. Pekdemir, ameliyatın yaklaşık 7 saat sürdüğünü vurgulayarak, “Çok şükür, kızım Anneler Günü’nde hediye gibi geri geldi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı