Gazete Vatan Logo

Ankara'da yarın okullar tatil mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade idildi. Bu uyarı üzerine öğrenciler 11 Şubat 2015 Çarşamba günü için 'Ankara'da yarın okullar tatil mi?' merakı sardı. Öğrencileri sevindiren haber gece geldi. Valilik yaptığı açıklamada; Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil edildiğini açıkladı.

Ankara Valilği'nden öğrencilere müjdeli haber geldi. Ankara Valiği'nden yapılan açıklamada yarın okulların tatil olduğu bildirildi.

Kar yağışının, Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlamasının beklendiği ve yarın da gun boyu devam ederek, Carşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olabileceği bildirildi. Ankara'da yerde 10 ila 20 santimetre arasında kar o¨rtu¨su¨ oluşabileceği tahmin edilirken, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.


Kuvvetli ru¨zgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, yarın ve C¸aramba günü Anadolu yakasında kuvvetli olmak u¨zere devam edeceği kaydedilirken, C¸aramba gu¨nu¨ akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor.

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre arasında olabileceği, rakımın yüksek olduğu kesimlerde 5 ila 15 santimetre arasında olabileceği ifade edildi.

Ankara'da başlayan yoğun kar yağışı, 15 günlük tatilin ardından öğrencileri yeniden heyecanlandırdı. Ankara'da başlayan kar yağışı, 15 günlük tatilin sona erdiği son gün bir kez daha öğrencileri heyecanlandırdı. Twitter'da okulların tatil edileceği yönünde paylaşımlar olsa da Ankara Valiliği kar yağışı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Trafiğin kontrollü olarak sağlandığı yollarda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Bu arada, AnadoluJet'in Ankara ve İstanbul uçak seferlerinin de kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı iptal edildiği belirtildi.

Başkent Ankara'da kar yağışı başladı. Dünakşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geldiği ve bugün ise iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü. Yarın 0 çarşamba günü ise eksi 2 derecenin hissedileceği Başkent’te sıcaklıklar cuma günü eksi 5 dereceye kadar düşecek.

Türkiye'nin dört bir yanında kar yağışı beklentisi öğrencileri heyecanlandırdı. Birçok öğrenci Google'da "Okullar tatil mi?" yazarak son dakika haberlerini tarıyor. Yarı yıl tatilinin sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci bugün okula başladı. Fakat meteoroloji pazar ile pazartesi günleri gelen 2 soğuk hava dalgasının Türkiye'yi etkisi atına alacağı ve hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışı görüleceğini bildirmesinin ardından birçok öğrenci kar tatili beklentisine girdi.

Haberin Devamı