Gazete Vatan Logo

Ankara’da 5 ayda 3’üncü patlama: En az 34 ölü 125 yaralı

Ankara dün son 5 ayda 3’üncü intihar saldırısıyla sarsıldı. 10 Ekim 2015’te iki IŞİD’li canlı bomba, Gar Meydanı’nda kendini patlatınca 109 kişi ölmüş, 500 kişi yaralanmıştı. 17 Şubat’ta ise askeri servis araçlarına, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 29 kişi ölmüş, 61 kişi yaralanmıştı. Merasim Sokak saldırısının kopyası dün Güvenpark’ta Atatürk Bulvarı’nda düzenlendi. Bomba yüklü araç 18:45’te özel halk otobüsüne patlatıldı. Ortalığı cehenneme çeviren patlamada 23 kişi olay yerinde, 11 kişi hastanede öldü. 10 hastaneye kaldırılan 125 yaralıdan 19’unun durumu ağır...

Ankara’da 5 ayda 3’üncü patlama: En az 34 ölü 125 yaralı

Ankara Kızılay’daki Güvenpark önünde dün akşam büyük bir patlama oldu. Çok sayıda aracın yandığı patlamanın ardından bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık Bakanı patlamada 34 kişinin öldüğünü, 125 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hedef bu kez sivil vatandaşlar

Ankara’da 10 Ekim’de Gar Meydanı’nda iki canlı bomba kendini patlatınca 103 kişi ölmüştü. 17 Şubat 2016’da ise bomba yüklü araç, Merasim Sokak’ta 5 askeri servis geçerken patlatılmış, 29 kişinin öldüğü patlamada 61 kişi yaralanmıştı. Dün akşam da saat 18.45’te Güvenpark yakınında bomba yüklü bir araç patlatıldı, 34 kişi öldü, 125 kişi de yaralandı.

Bombalı araç, otobüse çarptı

Görgü tanıklarına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönündeki durağın yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’ndan 300 metre uzaklıktaki patlamayla birlikte çevredeki araçlar alev aldı, binalar hasar gördü. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar hastanelere kaldırılırken, güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığına karşı önlem aldı.

Haberin Devamı

Bakan: 34 ölü, 125 yaralı var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kızılay’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 34 kişinin öldüğünü, yaralanan 125 kişinin hastanede tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ‘Terör dize getirilecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki hain terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada “Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir” dedi. Erdoğan’ın açıklaması şöyle: “Ankara’nın Kızılay semtinde, 13 Mart 2016 Pazar günü meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar. Ülkemizin bütünlüğüne ve halkımıza kasteden bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki azmimizi asla azaltmamakta, kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir. Terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir.”

Haberin Devamı

Kahraman: Acımız ve öfkemiz büyük

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen patlamaya ilişkin, “Acımız ve öfkemiz büyüktür, fakat geçmişte pek çok badireyi atlatmış olan devletimiz ve milletimiz böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmama basireti, metaneti ve tecrübesine sahiptir” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Terörü şiddetle lanetliyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: “Türkiye’nin başkentinde, yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, ‘ama’ ve ‘fakat’ demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır.”

Haberin Devamı

Bahçeli: Bunun da hesabını verecekler

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki terör saldırısından yaklaşık üç hafta sonra yeni bir saldırının daha vuku bulması iyi okunmalı, arkasındaki emel ve hedefler derinlemesine analiz edilmelidir. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi teslim alamayacaktır. Baharla birlikte Türkiye’nin karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları, bunun hesabını vereceklerdir.