Gazete Vatan Logo

Ankara Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı sorgulama 2020 | Gıda ve nakit desteğine 72 bin 218 kişi başvurdu! Ankara Belediyesi gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, corona virüsü nedeniyle işini kaybeden Ankaralı vatandaşlar için gıda ve nakit yardımı yapacağını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımı araştırılıyor. Vatandaşlar gıda yardımı başvurusunun nasıl yapılacağını araştırıyor. Ankara Belediyesi gıda yardımı başvurusunda bulunmak için talep formunu doldurmak yeterli. Peki, gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Ankara Büyükşehir belediyesi gıda yardımı sorgulama 2020….

Ankara Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı sorgulama 2020 | Gıda ve nakit desteğine 72 bin 218 kişi başvurdu! Ankara Belediyesi gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusuna Ankaralı vatandaşlar tarafından arama motorlarından cevap aranıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş işten ayrılan vatandaşlar nakdi ve gıda yardımı yapacağını açıkladı. Ankara Belediyesi yardımlarında nakdi yardım talebi doldu, sadece gıda yardımı yapılıyor. Ankara Belediyesi gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi resmi internet sayfası üzerinden gıda yardımı almak isteyenler için ‘’İhtiyaç Sahibi Talep Formu’’ yayınladı. Formu dolduran tüm ihtiyaç sahiplerine, belirtilen adreslerine gıda yardımı yapılacak.

Ankara Belediyesi Gıda yardımı talebi başvurusu için BURAYA TIKLAYINIZ

ANKARA BELEDİYESİ GIDA YARDIMI AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesince Korona Virüsü Kapsamında Ekonomik Olarak Olumsuz Etkilenen Hemşerilerimize Verilecek Olan Nakdi Yardım Başvuru Kriterleri Konusunda Kısa Bilgi Notu

1- Bu yardım hane bazlı verilecek olup, hanede yaşayan bir kişiye verilecektir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden başvurular incelenecek olup, bir haneden birden fazla yapılacak taleplerden birisi değerlendirilecektir.

Haberin Devamı

2- 2020 Sayılı Kanun Kapsamında (65 Yaş Yaşlılık, Engellilik), yaşlı ve hasta bakım ücreti (maaşı) alanlar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yardımlardan faydalananlar Nakdi Yardım Kapsamı dışındadır. (Bu kapsamlarda yer almış vatandaşlarımıza Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mevcut ödemelerinin dışınca acil 1000 Tl ödeme yapacağını duyurmuştur.)

3- İkamet edilen hanede, memur, kamu işçisi, emekli ve sigortalı çalışan veya Bağkur kapsamında olan birey varsa Nakdi Yardım Kapsamı dışındadır.

4- Ankara Kırsalında olup da hayvancılık, çiftçilikle uğraşan Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerinden yararlanan, Tarım ve Hayvancılık kooperatiflerine kayıtlı olan çiftçilerimiz Nakdi Yardım Kapsamı dışındadır.

Haberin Devamı

5- Korona virüsü tedbirleri kapsamında fiili olarak işyeri kapananlar ile bu işyerlerinde çalışanlardan işlerini fiili olarak gerçekleştirmeyip, kısa çalışma ödeneği ile diğer kredi desteklerinden yararlanmak amacıyla sigorta sisteminde aktif sigortalı gözükenler (işyeri sahipleri dahil) Nakdi Yardım Kapsamı dışıdır. (Bu kesim 15 Nisan itibariyle kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılacaktır)

6- Korona virüsü tedbirleri kapsamında 15 Mart 2020 sonrası işyerini fiili kapatan (Vergi ve Sosyal Sigorta Sisteminden de kapatma şartı aranacaktır.) işyeri sahipleri ile bu kapsamda işine fiili son verilen iş akdi resmi sonlandırılan çalışanlar yukarıdaki ilk beş madde kapsamında da değillerse Nakdi Yardım başvurusunda bulunabilirler.

7- Korona virüsü tedbirleri kapsamında kapanan kıraathane, kafe, çayocağı, lokanta, çiçekçi, büfe, restaurant, berber, kuaför ve benzeri hizmet sektörü ağırlıklı işlerde çalışan ancak sigortalı kapsamda gösterilmeyen kişiler yukarıdaki ilk beş madde kapsamında değillerse Nakdi Yardım başvurusunda bulunabilirler.

Haberin Devamı

8- Korona virüsü tedbirleri kapsamında pazarcılık, seyyar satıcılık yapıp tezgahını kapatmış olanlar ile çocuk bakıcılığı ya da evlerde temizlik işleri kapsamında günlük yevmiye ile çalışan kadınlar yukarıdaki ilk beş madde kapsamında değillerse Nakdi Yardım başvurusunda bulunabilirler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, corona virüsü nedeniyle işinden olan vatandaşlara gıda ve nakit yardımı yapılacağını açıkladı. Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan corona virüsü Avrupa’da milyonlarca insanı etkiledikten sonra Türkiye’de de ortaya çıktı. Corona salgını nedeniyle bir dizi önlemler alınırken, bazı vatandaşlar da işinden oldu, bazı işletmeler de çalışanını ücretsiz izne çıkardı. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlar corona salgını nedeniyle başka bir gelir sağlayamadığı için zor duruma düştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da işsiz kalan vatandaşlara gıda ve nakit yardımı yapılacağını duyurdu.