Gazete Vatan Logo

Alpaslan Azapağası kimdir? Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası Yargıtay üyesi oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Yargıtay'a 10 yeni üye seçti. Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası da Yargıtay üyeliğine getirildi. Peki, Alpaslan Azapağası kimdir?

Alpaslan Azapağası kimdir? Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası Yargıtay üyesi oldu!

HSK Genel Kurulu Yargıtay’a 10 üye seçti. HSK Genel Kurulu, boş bulunan Yargıtay üyelikleri için bugün seçim yaptı. Yargıtay üyesi olarak seçilen isimlerden biri de Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası oldu.

Yargıtay üyeleri isim listesi 2022!

Seçin sonucuna göre, HSK Teftiş Kurulu Başkanı Abdullah Alacahan, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası, Anayasa Mahkemesi Başraportörü Hamit Yelken, hakim Döndü Deniz Bilir, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, HSK Başmüfettişi Necmi Apaydın, Ali Murat Soylu, Deniz Gül, Nurullah Bodur ile 2020’de İdlib harekat bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın eşi hakim Emine Erdoğan Yargıtay üyeliğine seçildi.

Alpaslan Azapağası kimdir?

1987 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Hukuk okuyan Alpaslan Azapağası 1992 yılında mezun oldu. Kamu Yönetimi alanında da Yüksek Lisans yaptı.

Azapağası, T.C Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yapıyordu.