Gazete Vatan Logo

Ali İsmail davasına 3 tahliye

Ali İsmail Korkmaz davasında tutuklu yargılanan 2 polis memuru hakkındaki cezalar değişmedi. Davada 5 tutuklu sanıktan 3’ ü için yattıkları süre gözönünde bulundurularak tahliye kararı verildi.

Ali İsmail davasına 3 tahliye

ESKİŞEHİR'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi ile ilgili dava Yargıtay'ın usul yönünden bozulması ardından Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu gün yeniden görülen davada tutuklu 5 sanıktan 3'ü için yattıkları süre gözönüne alınarak tahliye kararı çıktı. Tutuklu 2 polis memuru hakkındaki 10 yıl 10 aylık cezalarına yeniden aynı şekilde hükmedildi..

Yerel mahkemenin Yargıtay'ın usül yönünden bozma kararı sonrası bu gün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Afyonkarahisar'da tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan hakkındaki 10 yıl 10 ay, Çorum E tipi cezaevinde tutuklu bulunan polis memuru Yalçın Akbulut hakkındaki 10 yıl hapis cezasına yeniden hükmedildi. Halen Afyon E tipi cezaevinde tutuklu bulunan fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'e ise 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti zanlıların yattıkları süreyi gözönüne alarak, her 3 fırıncının tahliye edilmesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan zanlı Ebubekir Harlar'a 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Diğer zanlılar Hüseyin Engin ve Şaban Gökdemir'in ise beraatlerine karar verildi. Kayseri Adliyesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasını dışarıda takip eden gençler, megafon ve cep telefonu aracılığıyla buldukları pratik yöntemle müzik çalıp, halay çekti. Dava öncesinde Kayseri Adliyesi önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliye önündeki yol tek şeritli şekilde trafiğe kapatıldı. Davayı dışarıda takip eden gruplar için de demir parmaklıklarla bir alan oluşturuldu. Kendilerine ayrılan alan içerisinde toplanan gençler, zaman zaman, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” şeklinde slogan attı. Bekleyişleri sırasında bazı gençler otururken bazıları ise buldukları pratik çözümle halay çekti. Cep telefonundan müzik açan gençler, megafon yardımıyla da müziği daha yüksek sesle duyurup, çevreye duyurmaları dikkat çekti. Cep telefonunu megafona tutarak müzik çalan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Servan Sanır, imkanları ölçüsünde bu yolu bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı