Gazete Vatan Logo

'Alevi olduğu için yurttan atıldı!'

CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ten şaşırtan iddia

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cansu Çelik adlı öğrencinin Alevi olduğu için yurt kaydının yapılmadığını öne sürdü.

Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cansu Çelik'in iki yıl önce Muğla Milli Piyango Kız Yurdu'na girdiğini, bu yıl ise ailesinin durumu iyi olmadığı için borç alarak Muğla'ya gittiğinde para ödenmediği için kaydının silindiğini öğrendiğini aktardı.

Bunun üzerine kendisine başvurduklarını, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde yurda alınmasının mümkün olmadığının kendisine aktarıldığını belirten Öğüt, "Ancak etnik yapısının Alevi olması nedeniyle bu sorunları yaşadığını öğrenmiş bulunuyorum. Bu durumu kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den Cansu Çelik'e sahip çıkmasını ve tekrar yurda alınmasını isteyen Öğüt, kendi adını taşıyan vakfın Çelik'e burs vereceğini söyledi.

Öğüt, "Bir çobanın kızı olan ve kendi çabasıyla bütün zorlukları aşarak okul kazanan bu kızımız için bütün sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, dernekleri ve vakıfları Gürcistan sınırında yaşayan çobanın kızını okutmak için yardım yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı