Gazete Vatan Logo

AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu: 250 milyon TL'lik destek paketi...

AK Parti MKYK toplantısına ilişkin Sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, "Müzisyen arkadaşlarımıza seslerini duyduğumuzu söylemek isterim. Müzik susmasın sloganı ile destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. Çelik Marmara'yı etkisi altına alan 'deniz salyası'na ilişkin de bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu: 250 milyon TL'lik destek paketi...

Ömer Çelik'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

Bizim açımızdan, PKK, YPG, DEAŞ hepsi aynıdır, hepsi insanlığa karşı aynı suçu işlemektedir. TSK, insanı kültürel yapılar ve siviller konusunda en hassas orduların başında gelir. Hedef terör örgütleridir. 8500'den fazla hedef imha edilmiştir. Eren operasyonları 15 ayrı bölgede devam ediyor. DEAŞ'a yönelik olarak birilerinin iddia ettiğinin aksine en güçlü mücadeleyi biz veriyoruz. İnsanlığın düşmanı olan bu terör örgütlerine en ilkeli ve güçlü mücadeleyi veriyoruz. Bazı ülkeler geçmişte Afganistan'da yaptıkları gibi terör örgütlerini kullanabileceklerini ve bununla bir sonuca varabileceklerini söylüyorlar. Terör örgütlerine destek verenler sadece bu utançla baş başa kalacaktır.
SALGINDA NORMALLEŞME SÜRECİ
Çeşitli tedbirler alınıyor. Yeni bir normalleşme süreci yaşıyoruz. Çeşitli sektörlere desteklerimiz devam ediyor. Müzisyen arkadaşlarımıza seslerini duyduğumuzu bilmenizi isterim. Müzik susmasın sloganı ile destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor. Bugün sanat susmasın, müzik susmasın projelerini parti olarak yakın bir şekilde takip ediyoruz. Destek olunacak listeleri müzik sendikaları karar veriyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz. Şimdiye kadar 37 milyon TL destek sağlandı.
"Müzik Susmasın" projesi kapsamında müzisyen arkadaşlarımıza destekler ulaştırılacak.
31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek. Tiyatroya ise 25 milyon tutarında turne desteği olacak.
İHA VE SİHA'LARA YOĞUN TALEP VAR
Her gün uluslararası basında analizler yer alıyor. İHA ve SİHA'lara yoğun talep var. Ege'de, Akdeniz'de, Karadeniz'de gemimiz ile etkinlik sağlanacak. Aynı zamanda doğal afetlerde de kullanılabilecek. 200'e yakın firma katkı sağlıyor. Yakın zamanda tamamlanacak.
SIFIR ATIK PROJESİ'NE ÖDÜL
Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde birçok çevre projesi yürütülüyor. En önemlisi bu atık projesi ile ilgili olan mesele. Emine Erdoğan hanımefendiye BM tarafından ödül verildi. Türkiye'nin bu konuda öncülüğü takdir ediliyor.
MARMARA'DA 'DENİZ SALYASI'
Son derece tedirgin edici ve tahammül edemeyeceğimiz bir kirliliğe işaret ediyor. Ortaya çıkan tablo radikal bir şekilde müdahale etmek gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu atık yüzeyden temizlense bile tekrar tekrar ortaya çıkıyor. En yakından takip ettiğimiz meselelerden biridir.
İSRAİL'İN İHLALLERİ
Batı Şeria'da yine bir temel atma töreni görüyoruz. Bunu en şiddetli şekilde kınıyoruz. Batı Şeria'da yasa dışı konutlara son verilmesi gerekiyor.
SORU - CEVAP
(ANAYASA ÇALIŞMALARI) Yöntem şöyle olacak, AK Parti tamam dediğin noktada Cumhur İttifakı MHP ile paylaşılacak. Sonra ortak bir uzlaşı ortaya çıktığında diğer partiler ile paylaşılacak. Çalışmalar bitmek üzere. 80 darbesinden beri Türkiye anayasa meselesini tartışıyor. Yeni anayasa Türkiye'nin gelecek nesillere borcudur.
(MUHALEFETİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI) Türkiye'de seçimler zamanında yapılacaktır. Bir siyasi parti kendi varlığını topluma ulaştırmaya çalıştığı tezler ile gösterir. Ancak kendilerini AK Parti'nin antitezi olarak var ediyorlar.
(TÜRKİYE-YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ) Sorunlarla ilgili ikili görüşmeler olmalıdır. Komşu olan biziz. Deprem olur, yardımınıza biz koşarız. Atina sorunları Ankara ile çözmek yoluna giderse, işler yoluna gider. Masaya ön koşulsuz oturmak gerekiyor. Arzu ettiğimiz şey, müzakere yolu ile bu meseleleri çözmektir. Türkiye ile Yunanistan arasındaki müzakere yolları hiçbir zaman Türkiye tarafından durdurulmamıştır.
(ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ) Yönetimlerden sağduyulu olması beklenir. İş birliği yapacağımız alanlar çok fazla. Geçmişte olanlar Türkiye'nin ne kadar kıymetli bir müttefik olduğunu ortaya koyuyor. Terörist başının orada, ABD tarafından himaye görüyor olması müttefiklik ilişkileri bakımından halledilmesi gereken bir meseledir. Bir terör örgütüne bizim müttefikimizin destek vermemesi lazım.

Haberin Devamı