Gazete Vatan Logo

Acun gülme krizine girdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş'te yapımı tamamlanan afet konutlarının teslim törenine katıldı. Törende Acun Ilıcalı ile Erdoğan arasında komik diyaloglar yaşandı

Acun gülme krizine girdi!

Başbakan konuşmasının ardından bölgedeki okulların yapımında emeği geçen işadamlarına birer plaket verdi. Plaket alanların arasında Acun Ilıcalı da bulundu. Başbakan Erdoğan Ilıcalı’ya plaketini verirken, aralarında samimi diyalog geçti. Ancak konuşmaları anlaşılmadı. Ilıcalı’nın kahkahayla gülmesi ise dikkat çekti. Depremzedeler Ilıcalı’ya büyük ilgi gösterdi.

‘Gelen yardımlar PKK’ya aktarıldı’

Başbakan Erdoğan Van’da depremzede konutlarını teslim ederken BDP’lileri kastederek depremzedeler için gelen yardımın PKK’ya aktarıldığını iddia etti. Erdoğan, “Kendisine oy veren vatandaşla değil teröristle kucaklaşan siyasetçi olamaz” dedi

Başbakan Erdoğan, BDP’ye ağır eleştirilerini Erciş depreminin ardından TOKİ tarafından inşa edilen afet konutlarının anahtar teslim ve sosyal tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada da sürdürdü:

Acun gülme krizine girdi

DEPREMDE BİLE: Benim Vanlı kardeşim deprem enkazı altında kendisine uzanacak eli beklerken, biz bu eli tutup Van’ı ayağa kaldırmanın mücadelesi içindeyken bölücü terör örgütü ve onun uzantıları ne yapıyordu biliyor musunuz? Terör örgütü Van’da, Erciş’te daha deprem enkazının altındaki iniltiler dinmeden hemen öbür tarafta Başkale’de güvenlik güçlerimize saldırmakla meşguldü. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları ise belediye başkanları başta olmak üzere terörist cenazesi peşinde koşuyor, belediye garajında teröristler için yas tutuyorlardı.

Acun gülme krizine girdi

YARDIM PARALARI: Biz öksüz, yetim kalmış, evini, yuvasını kaybetmiş Vanlı çocuklarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmanın gayreti içindeyken onlar, yardım için gelen yardımları maalesef bölücü terör örgütüne aktarıyorlardı. Avrupa’da, dünyanın değişik yerlerinde Van depremi için para topluyorlardı. Gelen parayı da ne yazık ki bölücü terör örgütüne aktarıyorlardı. Bunların hepsi belgeli.

BÖYLE OLMAZ: Biz, sorunların çözümü için siyasi muhatap aradıkça onlar başka yerleri işaret ettiler. Kendilerine oy veren insanların iradesini değil başka odakların iradesini yansıtmaktan onların güdümünde hareket etmekten başka bir tavır ortaya koymadılar. Kendi iradesine ipotek koyduran, milletin iradesine sahip çıkamaz. Kendisine oy veren vatandaşla değil eli kanlı teröristle kucaklaşan, demokratik siyasete inanmış bir siyasetçi olamaz.

SİYASİ SÜREÇ: Siyaset yapmakla, hizmet vermekle işiniz yok madem parti tabelalarını söküp yerlerine İmralı’ya veya Kandil’e mecburi istikamet gösteren trafik tabelalarını asın, onu asın daha isabetli olur. Hiç değilse bu şekilde milletimiz ne olduğunuzu, ne iş yaptığınızı bilir. Siyasi süreçler için boşuna size yönelmez.

Japonlar yapamadı

Japonya’da yaşanan en son depremi ve nükleer santral patlamasını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: ”Orada depremzedeleri adete kendi başlarına bıraktılar, ama biz, depremzedemizi kendi başına bırakamazdık. Çünkü bizde kendi medeniyet değerlerimizden gelen bir anlayış var. Dinimiz İslam’ın bize yüklediği görev var. O kardeşlik hukukunu, büyük millet olmanın, bin yıllık kardeşlik hukukuna sahip olmanın gereğini yerine getirdik, yerine getiriyoruz. İşte o da böyle günlerde anlaşılır.”

Yeni teknikler uygulandı

Van depreminden sonra yapılan çalışmalarda ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şu bilgileri verdi: “Deprem sonrası çalışmaları en hızlı şekilde başlattık. Van ve Erciş’te 73 bin çadır ile ardından 35 bin konteynerden oluşan kentler kuruldu. Kötü hava koşullarına rağmen çalışmalar hiç durmadı. Daha depremin 39’uncu günde ilk temel atıldı. İnşaat çalışmalarında yepyeni teknikler kullanıldı ve şu anda 15 bin konut hazır. Van ve Erciş’te adeta yeni bir şehir kuruldu. Büyük devlet, Van’da kendisini tam olarak ortaya koydu.”

Atalay, Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlandığı dönemde dahi konuyla ilgilendiğini söyledi ve yaşadığı bir olayı paylaştı: “Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlığı sonrasında evde istirahat ettiği dönemde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile beni kabul etti. Başbakanımız, Sayın Şimşek’e, ’bütçenin bütün harcamaları sonrası elimizde ne kadar para var’ diye sordu. Şimşek, ’yaklaşık 2 katrilyon’ cevabını verdi. Bunun üzerine Başbakanımız, ’paranın tamamını Van’a vereceksiniz’ dedi”. Deprem sonrası hükümetin kente harcadığı para 3,6 milyar lirayı buldu. Türkiye, deprem vesilesi ile kardeşliğini de ortaya koydu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar ise 10 ay içinde güzel eserler meydana getirdikleri belirtti: “Bu acı, aynı zamanda bize Türkiye’nin kardeşliğini, insanlarımızın kardeşliğini, birliğimizi, dirliğimizi gösterdi. Türkiye, Van oldu, Erciş oldu, Van’a aktı. En ileri, en modern ülkeler, bir yılda kalkınma meselesini halledemezken biz 10 ayda burada bu güzel eserleri meydana getirdik. Bundan sonra da Erciş’te, Van’da kentsel dönüşümü tamamlayacağız. Köylerde de kalıcı konutlar hızlı şekilde devam ediyor.”

Haberin Devamı