Gazete Vatan Logo

‘Acil’ gündemleri Öcalan’a özgürlük

Çözüm sürecinde İmralı ile görüşmeler yürüten HDP heyeti, “Gelişmeler sayın Öcalan’ın özgürlüğünü acil bir gündem olarak önümüze koymuş bulunmaktadır” dedi.

‘Acil’ gündemleri Öcalan’a özgürlük

İmralı heyeti, düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Artık Öcalan’ın tecridi de değil, tecridin kaldırılması da değil, gelişmeler ve bunların keyfilik atına bu kadar çok çabuk binmeleri, artık sayın Öcalan’ın özgürlüğünü acil bir gündem olarak önümüze koymuş bulunmaktadır” diye konuştu. Önder, özetle şunları söyledi:

‘Sopayla kovalar’ sözü

“Hükümet psikolojik harp aygıtları ile ürettiği, dolaşıma soktuğu, sayın Öcalan üzerinde geliştirdiği tezviratları, kendi eliyle yıkmış oldu. Sayın Öcalan ile halkını, örgütünü karşı karşıya getirmek gibi fındık kadar bir beynin mahsulü lafları dolaşıma sokuyorlardı. Bugün sayın Öcalan üzerinde bir tecrit geliştirmek onun can güvenliği ve sağlık koşulları hakkında kendi halkını, örgütünü endişeye sürüklemek savaşa davetiye çıkarmaktır. Siyasi temsilciler hükümet yetkilileri ne diyecek? Merakla bekliyoruz. Bugüne kadar hep sayın Öcalan üzerinden ‘o aslında barış istiyor, o gelişmeleri iyi görüyor’. Bizi kast ederek ‘bunlar gitse sopayla kovalar’ gibi onu ayrı bir yere koyup mümtaz bir kıymet atfediyorlardı. Bugün onun müzakere ve özgürlük koşulları daha geliştirilmesi gerekirken daha geriye götürülmesi artık savaşı kimin istediği, savaş ve düşman olmadan bu hükümetin bu ülkeyi idare kabiliyetinin olmadığı ayan beyan ortaya çıkmıştır.”

Haberin Devamı

Marmara hendeği!

“Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, toplumsal barışımızın ve ortak geleceğimizin arasına Marmara Denizi kadar bir hendek kazmış olma anlamına gelir. Sizin basit bir hezeyan veya pervasızlık ile kazıdığını bu hendek daha sonra kapatılması için çok büyük emek ve çabayı gerektirecek.”

Görmez’e tepki

Önder, çatışmalı ilçelerdeki cenazelerin toprağa verilememesiyle ilgili tepkisini de dile getirdi: “Cenazenin bekletilmesinin, namazlarının kılınmamasının vebalini sayın Görmez lütfen şu sayın Davutoğlu’na hatırlatır mısınız? 50 tane naaş buzdolaplarında, hastanelerde bekletiliyor.”

Kahraman’la görüştüler

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la HDP adına görüşen HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bölgede yaşanan çatışmalara karşı Meclis’in bir heyet oluşturarak, adım atmasını istedi. Kürkçü, “Meclis Başkanı’nın kaygıları paylaşmadığını söyleyemem” dedi.

Haberin Devamı