Gazete Vatan Logo

Acaba ‘AB ne der’ diye bir derdimiz yok bizim

Cumhurbaşkanı Erdoğan,TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışında 14 Aralık operasyonunu eleştiren Avrupa Birliği’ne sert tepki gösterdi: AB aklını kendine saklasın.

TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük kısmını 14 Aralık operasyonuna ayırdı. Erdoğan, Cemaate yönelik operasyonu eleştiren Avrupa Birliği’ne sert çıktı: “İçeride ya da dışarıda yalan haberler yalan manşetler yoluyla Türkiye’ye hâlâ istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız.”

‘Diz çökmeyeceğiz’

“Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Yeni Türkiye’nin kazanımlarına biz olsak da olmasak da millet her daim sahip çıkacak. Kirli ittifaklara girenler başarılı olamayacaklarını görüp bir an önce vazgeçsinler. Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, adımlar atıldığı anda AB’den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor.”

‘50 yıldır bekletiyor’

“Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun? Neyi biliyorsun? 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler acaba bu atılan adımın ne olduğunu biliyor musunuz? Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın. AB eğer çok dürüstse, burada Sabancı Grubu’nun kardeşini çıkıp da işyerinde katleden bir Fehriye Erdal’ı bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakanlar hukuk adına cevap verebilirler mi?”

Haberin Devamı

‘Bunlara cevap verin’

“Avrupa’da 7 vatandaşımızı öldürenlerin davasına, basın mensupları sokulmadı. TRT dahi sokulmadı. Hâlâ cevabı yok. Kardeşlerimizin evleri yakıldı ve 7 kişi öldü. Failleri hakkında hala bir cevap yok. Bunlara cevap verin. Ben bir ülkenin başındaki şahısla görüşüyorum. Dosyaları veriyorum. Terör örgütüyle ilgili diyor ki 4 bin tane açtığımız dava var. ‘Netice’ diyorum, netice yok. Almanya’dan bahsediyorum. Peki böyle bir ülke PKK ile alakalı bu dosyalar veriliyor hiçbir netice yok diyorsunuz ama kalkıp benim ülkeme yönelik operasyon yönetmek istiyorsunuz. Kusura bakmayın, AB ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili, hukukun attığı adıma kendisini müdahale etme yetkisi aramasın, lütfen kendi işine baksın.”

Haberin Devamı

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN JET CEVAP: ‘Tutarlı olmak gerekiyor’
Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Erdoğan’ın AB konusundaki son açıklamalarına çok şaşırdığını belirterek, “AB konusunda tutarlı olmanın her şeyden önce Türkiye’nin çıkarına olduğuna inanıyorum” dedi. Geçen hafta Türkiye’ye yaptığı ziyareti hatırlatan Mogherini, “Yeni bir başlangıç için şans olduğu konusunda anlaşmıştık. Brüksel’de Türkiye’yle yeni başlangıç konusunda çalışma isteği var aksi takdirde bu kadar üst düzey bir ziyaret gerçekleştirmezdik. AB’ye katılım yolunda düşüncemiz tutarlı ve uyumlu şekilde çalışmaktı, hâlâ da öyle. Bu iki tarafta da tutarlılık ve uyum anlamına geliyor. Biz hazırız” dedi.
AB ne demişti?
Operasyon sonrası Avrupa Birliği Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, polis baskınlarının ve medya temsilcilerinin tutuklanmasının demokrasinin ana ilkelerinden olan medya özgürlüğüyle uyumlu olmadığı belirtilerek, “Herhangi bir aday ülkenin katılımına yönelik bundan sonraki adımların hukukun üstünlüğü ve temel haklara tam saygıya bağlı olduğunu tekrar hatırlatırız” denilmişti.
‘TÜBİTAK’ın içine sızdılar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRKSAT 6A proje imza töreninde de şunları söyledi: “TÜBİTAK’ın içine öyle bir ihanet şebekesi yerleşiyor ki bilimini vatanı için değil ihanet için kullanıyor. Üst düzey devlet görevlilerinin kriptolu telefonlarını dinlemek için alçakça faaliyetlerde bulunuyor. Elde ettikleri bilgileri kimlere sattıklarını kimlere peşkeş çektiklerini şu anda görüyorsunuz. Ama bunlar soruşturulamıyor. Çünkü TÜBİTAK içine sızmış hainler yargı içine sızmış Haşhaşiler tarafından korunuyor. Ama şimdi bunlar arındırılıyor. Aynı şey yargı için de geçerli. Yargıyı da temizleyeceğiz.”
- BİR İKİSİ KAÇIVERDİ: “Günlerdir bazılarının TV ekranlarından gazete sayfalarından ağladıklarını görüyorsunuz. Bakıyorsunuz şu kadar kişi alındı, alınıyor diye haberler. Hani siz örgüt değildiniz? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz. Bunu bildikleri için bazıları evlerinde değil, gazetelerin içinde beklemeye başladılar, ‘Buradan bizi alamazlar’ diye. Dürüstseniz çağırıldığınızda teslim olun. Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi bu arada. İşledikleri ihanet suçlarının ne olduğunu çok iyi biliyorlar. O yüzden de kendilerine görev araçlarını iyi kullanıyorlar. ”
- PARALEL YAPI O ZEKAYA SAHİP DEĞİL: “Bakın bazı uluslararası medya kuruluşları bunların gözyaşlarını masum göstermeye çalışıyorlar. Paralel yapı tek başına bütün bu kurguyu kuracak, idame edecek zekaya bilgiye beceriye sahip değil. Bunları maşa olarak kullanan bir üst akıl var. Tabii bunun uzantıları da var. Bunların hepsi yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki inlerinde de takip edilecek.”
‘İki gözü görmeyen birini içeri alanlar’
“17 ay iki gözü görmeyen bir insanı (2010’da Taşhiyeciler operasyonunda gözaltına alınan Mehmet Doğan’ı kast ediyor)bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp içeri alanlar bunlardı. Bu sürecin bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler. Onlar bağıracaklar, belki de ağlayacaklar. Onlar da güneyde sevdiklerini arkaya alarak ihanetlerini tescillemeye devam edecekler.”
ERDOĞAN İLK KEZ SÖYLEDİ: ‘Soruları çaldılar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜPRAŞ ve TÜBİTAK’ın ardından Gebze Teknik Üniversitesi’nde konuştu: “Birikimini, sahip olduğu konumu ülkesi için seferber etmek yerine, telefon dinlemeye yoğunlaşanların nasıl bir ihanet içinde olduklarını görüyoruz. Milletin parasıyla okudular, himmet adı altında topladıkları parayla okudular, soru çalarak belli kurumlara sızdılar. Millete çalışmak yerine gittiler uluslararası çevrelere, uluslararası istihbarat örgütlerine çalıştılar.”

Haberin Devamı