Gazete Vatan Logo

‘Abdullah Gül ile 12 Yıl’a tepki

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever’in kitabındaki iddialarla ilgili hükümetten ilk yorumu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Yıldız, “11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibasını vermektedir bazı cümleler. Ben buna katılmıyorum. Tarihi gerçeklerin bir danışman ve kitapla aktarılıyor olması, şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır” dedi.

‘Anne baba şefkati...’

Usulün esasın önüne geçtiğini söyleyen Yıldız, “Böyle bir ortamda bu konuların bu şekliyle tartışılıyor olması bir anne baba şefkatiyle bakan her iki cumhurbaşkanımızın da gerek davasına gerekse ülkemize olan bakış açısını değiştirmeyecektir. İki samimi insanın arasına bu tür cümleler girmez, giremez. Partimizin her iki kurucu üyesinin de birbirine olan samimiyeti bizler tarafında bilinmektedir” dedi.

Arınç iddiası doğru

Bülent Arınç’ın istifa etmek istemesinin ardından dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den randevu talep ettikleri iddiasının sorulması üzerine Yıldız, şunları kaydetti: “Ben, diğer iki arkadaşımız, şu anki sayın başbakanımız ve sayın Ömer Çelik’le beraber doğru olduğuna inandığımız ve bizim birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün korunması açısından da böyle bir girişimimiz tabii ki oldu. Girişimlerimizin bugün de doğru olduğuna inanıyorum. Bu konuya üzülenler ve sevinenlere bir bakın. Böyle bir kitabın yayımlanmış olmasıyla beraber oluşturulmaya çalışılan tartışmalardan kimler hangi şekilde nem alınmaktadır, kimler üzülmektedir. Ben sevinenler arasında değilim. Her birimiz farklı yerlerde, farklı görevlerde danışmanlıklarda bulunduk. Danışmanlıklar, aile içi yapının dışarı vurulması anlamında tercüme edilmemesi lazım.”

Haberin Devamı