Gazete Vatan Logo

800 polisle Burak Can operasyonu!

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli’de düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

800 polisle Burak Can operasyonu!

Okmeydanı’nda 12 Mart’ta Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesi olayıyla ilgili güvenlik kameralarına yakalanan silahlı kişilere dün sabah operasyon yapıldı. 800 polisin katıldığı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda başını biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonucu 269 yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın toprağa verilmesinin ardından OkmeydanI’nda Burak Can Karamanoğlu başından vurularak yaşamını yitirmişti. Karamanoğlu’nun ölümünün ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın yaşandığı yer ve yakın çevresindeki bütün güvenlik kamerası görüntülerini inceleme altına aldı.



25 adrese baskın

Görüntülerde ellerinde tabanca ve tüfek bulunan kişilerin varlığı belirlendi ve bu kişilerin tespit edilmesine yönelik çalışma yapıldı. Bu kişilerin kimliklerini ve adreslerini tespit eden polis dün sabah saatlerinde Şişli, Beyoğlu ve Sultangazi’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi. 25 adrese düzenlenen operasyonlarda, 800 polis görev alırken, Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesi ile ilgili olarak güvenlik kameralarına yakalanan eli silahlı kişilerin bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.



DHKP-C üyeleri

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Gözaltına alınan kişilerin Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) üyesi olmaktan poliste kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Burak Can’ın öldürülmesini de DHKP-C üstlenmişti.



2 tabanca bir pompalı ele geçirildi

Aramalarda 2 tabanca ve 1 pompalı tüfekle çok sayıda tabanca fişeği de ele geçirildi. Pompalı tüfek ve 2 tabancanın incelenmek için Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi. Tabancaların Burak Can cinayetinde kullanılıp kullanılmadığının incelemelerin ardından netleşeceği belirtildi.