Gazete Vatan Logo

7 ilin valisi kızağa çekildi

Gece yarısı sürpriz kararname...

Yeni hükümetin ilk ‘Valiler Kararnamesi’yle 31 kentin valisi değişti. İstanbul ve Diyarbakır’la birlikte yedi vali merkeze çekildi. Beş kurumun tepesinde de görev değişimi oldu.

Vali atamalarıyla ilgili kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gece Katar dönüşü verdiği onayın ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yedi kentin valisi merkeze çekildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer de ‘Merkez Valisi’ olarak görevlendirildi.

Beş kurumda değişim

MGK Genel Sekreteri, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, TRT Genel Müdürü, ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı da kararnameyle değişti.

Yeni vali: Beklemiyordum

Mutlu’nun yerine iki yıldır Malatya Valisi olan Vasip Şahin atandı. Şahin, “İstanbul Türkiye’nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi ve dünya başkenti. İstanbul’un o ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum. Allah bizleri mahcup etmesin, yardımcımız olsun” dedi. Şahin, yerine geçeceği Hüseyin Avni Mutlu gibi sosyal medyayı fazla kullanmıyor. Vali Şahin’in @vasipsahin adresinin takipçi sayısı 6 bin 843. Şahin 83 tweet atmış ve 84 kişiyi takip ediyor.

Haberin Devamı

Twitter fenomeni Vali Mutlu gitti

Dört yıldır İstanbul Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu, merkeze çekildi. Mutlu, Gezi olayları sırasında polisin sert müdahaleleri nedeniyle eleştirilmişti. Mutlu, fenomen haline gelen Twitter adresini aktif olarak Gezi döneminde kullandı, cep telefonu numarasını verdi, gençlerle buluştu. Mutlu’nun @Valimutlu adresi 947 bin takipçiye ulaştı. Mutlu son olarak okulların açılması nedeniyle “Bugün okullu olduk,sınıfları doldurduk. Neşeliyiz hepimiz,yaşasın okulumuz” diye yazmıştı.

Emniyet’in başına Celalettin Lekesiz

Kararname'yle Ankara Valisi olan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın yerine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz atandı. Lekesiz, atamayla ilgili açıklamasında 5,5 yıldır Anadolu’nun hemen hemen tüm renklerinin mevcut olduğu Hatay ilinde görev yapmanın onurunu, keyfini, gururunu yaşadığını söyledi ve “Allah mahcup etmesin. Memleketimiz, milletimiz, ülkemiz için hayırlı olur inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’ya emniyetçi vali

2010’dan bu yana Ankara Valisi olarak görev yapan Alaaddin Yüksel emekli oldu. Yüksel daha önce Emniyet Genel Müdürü olarak da görev yapmış, İzmir ve Antalya valiliği görevinde bulunmuştu. Yüksel’in yerine 3 yıldır Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapan Kılıçlar, Ankara Valisi olarak atandı. Kılıçlar Mardin ve Eskişehir’de de ‘valilik’ yapmıştı.

Diyarbakır şoku!

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç merkeze alındı. Kıraç, dün Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı karşılamadı. Bozdağ’ı, Vali Yardımcısı Mehmet Demir karşıladı, sonra makamında görüştü. İzne ayrılan Kıraç ‘Bakan’ı boykot ettiği’ yönündeki haberleri yalandı çocuğunun eğitimi nedeniyle hazırlıkları tamamlamak istediğini söyledi. Kıraç, “Saygısız değiliz. Görev alınır verilir. Tepkisel bir davranışta bulunmam” dedi.

Haberin Devamı

TRT Genel müdürü Samsun’a vali oldu

Atamalarda, sürpriz isimlerden biri TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin oldu. Yedi yıldır TRT Genel Müdürlügü görevini yürüten Şahin, Samsun Valiliği’ne getirildi. İbrahim Şahin’den boşalan koltukta kimin görev yapacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Şahin atama kararıyla ilgili “Samsun’u çok iyi biliyorum. Biraz da tercih fırsatım oldu. Olacaksa ‘Samsun olsun’ diye istemiştim. Bizi de kırmadılar sağ olsunlar” diye konuştu.

Kocaeli Valisi Hatay’a gitti

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Hatay Valiliği’ne atandı. Newsweek Dergisi geçen hafta “19 kişinin IŞİD bayraklarıyla minibüsle Dilovası’ndan Rakka’ya doğru IŞİD’e katılmaya gittiği” yönünde haber yayımlamıştı. Topaca ise haberi yalanmış ve şöyle demişti:

“Hukukun yasa dışı saydığı bir oluşuma burada izin vermemiz mümkün değil. Türkiye’de seyahat özgürlüğü var. Tüm yönleriyle araştırıyoruz” demişti.

Haberin Devamı

Beş kurumda ‘tepe’ değişti

- İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na Antalya Valisi Sebahattin Öztürk atandı.

- Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran Merkez Valisi oldu. Yerine atanan isim belli değil.

- MGK Genel Sekreteri, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu oldu.

- Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz atandı.

- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Samsun’a vali oldu. Yeni kurum müdürünün önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.