Gazete Vatan Logo

7 ay sonra özgür

218 gün sonra ilk açıklama..

7 ay sonra özgür

218 gündür tutuklu bulunan şarkıcı Deniz Seki dünkü duruşmasında tahliye edildi. Tahliyesinde diğer sanıkların ifadesi etkili oldu. Seki, duruşma boyunca ağladı

İstanbul Jandarma’nın yaptığı operasyon kapsamında tutuklanan ve cezaevinde 218 gün kalan Deniz Seki, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada hüngür hüngür ağladı. Kokainin adını bile anmak istemediğini söyleyen Seki, “Yaşadığım bir ilişkinin toplum tarafından kabul görmemesi beni buraya itti, asosyalleştirdi. Çok utanıyorum ve pişmanım” dedi. Sadece kendisine zarar verdiğini söyleyen Seki ailesinden ve sevenlerinden de özür diledi.


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00 sıralarında başlayan duruşmaya şarkıcı Deniz Seki, örgüt lideri olduğu iddia edilen Hakan Çınar ve Deniz Seki’ye kokain sattığını kabul eden Sinan Yüksel’in da aralarında olduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Ayrıca Seki’nin şoförü olan tutuksuz sanık Mecit Çam da duruşmada hazır bulundu.

Ayak ayak üstüne attı, mübaşir uyardı

Sanık sıralarında en başta oturan ve ayak ayak üstüne atan Seki’yi mübaşir böyle oturmaması konusunda uyardı. Eğitimi sorulan Seki, “Müzisyenim, lise mezunuyum, dışarıdan müzik eğitimi aldım” dedi. Aylık geliri sorulan Seki “7 aydır hiçbir gelirim yok. Daha önce 20 bin TL idi” yanıtını verdi.

Lider suçlamaları kabul etmedi

Duruşmada çetenin lideri olduğu ileri sürülen Hakan Çınar, suçlamaları kabul etmedi. Deniz Seki’yi tanıdığını söyleyen Yüksel ise şunları söyledi: “Deniz Seki kokain içicisidir. Kendisine kokain satmışlığım olmuştur. İddianamede iddia edildiği gibi uyuşturucu satışına hiçbir şekilde aracılık etmemiştir. Mecit Çam da onun şoförüdür.”

Duruşmada oldukça hüzünlü olduğu gözlenen Seki, önceden tanıdığı bir magazin muhabiri kendisine selam verince gözyaşlarına hakim olamadı. Uzun süre sessiz sessiz ağlayan Seki, su içerek sakinleşmeye çalıştı. Duruşmada sık sık su içen Seki terleyince ceketini çıkardı. Seki’nin nazar boncuklu bileklik taktığı da görüldü. Ara sıra avukatıyla da konuşan Seki savunmasını lila rengi çiçekleri olan bir klasörde muhafaza etti. Savunmasına “Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Seki, 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu. Mahkeme Başkanı Seki’ye, hakkında uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurma, temin etme ve kullanma iddiasıyla dava açıldığını hatırlattı.

“Hata yaptım, bedelini ağır ödedim”

Savcılık ifadesini kesinlikle kabul etmediğini kaydeden Seki, “Her an basın ordusuyla geziyordum. Şu an bile arkadaşlarım karşımda. Evet hata yaptım ve bedelini çok ağır ödedim. Önce ailemden sonra beni seven herkesten özür diliyorum” dedi.

Seki şöyle devam etti: “Bu maddenin karşısında olacağım ölene kadar. Bununla ilgili ne kadar sosyal proje varsa içinde yer alacağım. Kendime olan kızgınlığım geçene kadar. Telefon görüşmelerinin birçoğunu kabul etmiyorum. Uyuşturucu maddeyi Murat adıyla tanıdığım, Sinan Yüksel’den ve Abdulllah Haner’den alıyordum. Ayrıca kendisini hiç görmediğim Diyar denen bir şahısı arardım. Uyuşturucuyu Haner getirirdi.”

‘Sadece kendime zarar verdim’

Arkadaşlarına uyuşturucu temin ettiği iddialarını yalanlayan Seki, “Böyle bir şey yok. Kendime kızgınlığımdan bu maddeyi kullandım. Bu alkol de olabilirdi. Ancak adını anmak istemediğim bu madde oldu. Abdullah Haner bir kaç kez bana uyuşturucu getirirken hasta bir kızı olduğunu, onun için bu işi yaptığını, bırakacağını, bana da yakıştırmadığını söyledi” diye konuştu.

Haberin Devamı