Gazete Vatan Logo

65 yaş üstü ne zaman, hangi saatler arasında dışarı çıkabilecek?

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından merak edilen konular arasında yer alıyor. Toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mart ayında başlayan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı. Peki, 65 yaş üstü yasak ne zaman kalkacak? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü ne zaman, hangi saatler arasında dışarı çıkabilecek? Saat kaçta dışarı çıkılabilecek? İşte 65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 65 üstü kişiler ile ilgili son açıklaması...

65 yaş üstü ne zaman, hangi saatler arasında dışarı çıkabilecek?

Mart ayından bu yana 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Peki, 65 yaş üstü yasak ne zaman kalkacak? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü ne zaman, hangi saatler arasında dışarı çıkabilecek? İşte Cuhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının detayları...

Bugün 6. kez gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında normalleşme süreci ve atılacak adımlar değerlendirildi. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 4 saat 20 dakika sürdü. Koronavirüs salgını sebebiyle altıncı kez video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı. Kritik kabine toplantısında 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstündeki 7 milyon kişi için “esnetme” formülleri de konuşuldu.

Toplantının ana madderinden biri de 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlara uygulanan sokağa çıkma yasağı oldu. Corona virüs ile ilgili önlemlerin hafifletilerek normalleşme sürecinin değerlendirildiği toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlara uygulanan yasak ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Haberin Devamı

"Hastalığın ağır etkilerinin görüldüğü 65 yaş üstü ile 20 yaş altına getirdiğimiz sokağa çıkma sınırlaması salgının yayılmasını ciddi oranda engelledi. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde hafta sonları ve resmi tatillerde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlandırmasının da salgınla mücadeleye büyük faydasının olduğunu biliyoruz. Hepsi de sağlık bakanlığımız bünyesindeki bilim kurulu ile aldığımız bu tedbirler sayesinde işte bugünlere geldik. 83 milyon vatandaşımızın her birine mücadeleye destek, gösterdikleri sabır için yine şahsım ve kabinem adına şükranlarımı sunuyorum.

YAŞLILARIMIZIN ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLEDİKLERİNİ BİLİYORUZ

İnşallah bu gayretlerimizin karşılığını önümüzdeki dönemde hep birlikte alacağız. Tedbirlerin önemli bir kısmında 1,5 ayı geride bıraktık. Okuluna gidemeyen öğrencilerimizin, esnafımızın, işçimizin, gençlerimizin ve yaşlılarımızın hayatını sınırlandırmak zorunda kalan tüm insanlarımızın eski günlerini özlediklerini biliyoruz. Elbette normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız.

Haberin Devamı

MAYIS AYI NORMALLEŞME PLANI

Aziz milletim; sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesiyle ilgili düzenlemeleri genel olarak Mayıs Haziran Temmuz aylarına yayarak yapıyoruz. Fiziki mesafenin korunmasının, maske kullanımına devam edilmesinin bu sürecin vazgeçilmez şartları olduğunu altınıt ekrar çiziyorum. Mayıs ayı normalleşme planını paylaşmak istiyorum.

Sağlık Bakanlığımız ülkemizdeki tüm sektörlerde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin dökümanlar hazırlayarak kurumlara göndermeye başladı. Tüm kurumlar ve işletmeler, faaliyetlerini bu rehbere göre yürütecek.

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN, HANGİ SAATLER ARASINDA DIŞARI ÇIKABİLECEK?

İlk olarak Mayıs ayı normalleşme planını sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüm kurumlar ve işletmeler faaliyetlerini bu rehber dökümanlardaki kurallara uygun şekilde yürütecek. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle dışarı çıkma imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat11:00 ve 15:00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 13 Mayıs çarşamba günü 11:00 ile 15:00 arasında dışarı çıkacaklar."

Haberin Devamı