Gazete Vatan Logo

5'li masadan ortak açıklama: 6 Mart'ta adayı açıklayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin açıklamaları üzerine CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi genel başkanlarının bir araya geldiği toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada, "Aynı istikamette devam kararı alındı" denildi.

5'li masadan ortak açıklama: 6 Mart'ta adayı açıklayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa'dan ayrılması üzerine CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi genel başkanlarının bir araya geldiği 5’li masadan yapılan ortak açıklamada, Cumhurbaşkanı adayının 6 Mart Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

Millet İttifakı, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yaptığı 5 saatlik toplantının ardından basın açıklaması yayımladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılmadığı toplantının ardından yapılan açıklamada, “Millet İttifakı olarak, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldik. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır. Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bütün bu yönetim zafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet İttifakı'nın belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler, yola çıktığımız ilk günden beri ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüyoruz. Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle; bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını hep birlikte tesis edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı


“Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir”
Cumhurbaşkanı adayının 6 Mart günü açıklanacağı belirtilen açıklamada, “Düne ve bugüne sıkışmadan, Yarının Türkiye'sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir! Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantı sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye'mizin bütün renklerini birleştirerek gerçek anlamda demokrasi, adalet ve huzuru getirmek için bir araya geldiğimiz toplantıya ev sahipliği yapan başta Sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ederim. Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor" dedi.