Gazete Vatan Logo

31 Aralık sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kapanma var mı?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yılbaşı yasağı hakkında yapılan aramalar yeni yıla günler kala yoğunlaştı. Dünya çapında artan omicron varyantı vakaları vatandaşın yasaklar ile ilgili sorgulama yapmasına neden oldu. 31 Aralık gecesi için plan yapacak vatandaşlar ‘Yılbaşında kapanma var mı?” sorusuna yanıt arıyor.

31 Aralık sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kapanma var mı?

Yılbaşında yasak var mı, 31 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yılbaşı yasağı 2022 yılına günler kala merak konusu oldu. Aşılamaya paralel olarak vaka sayılarının azalması yasakların kalkmasına neden olmuştu. Omicron varyantı ise dünya çapında panik yaratınca yeni önlemler konusu kamuoyu gündemine yerleşti. Avrupa ülkeleri başlata olmak üzere yılbaşı kutlamalarına ek önlemler alındı bazı ülkeler yılbaşı etkinliklerini iptal etti. Peki, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında kapanma var mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

31 ARALIK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı sonrası yılbaşında uygulanacak önlemler konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Dolayısıyla yılbaşında sokağa çıkma yasağı ya da farklı bir kısıtlama gündemde yok.

Almanya’da 28 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere, fiziki teması en aza indirebilmek adına yeni yıl kutlamalarına kısıtlama getirildi. Başkent Berlin başta olmak üzere Münih ve Frankfurt gibi diğer önemli şehirlerde de büyük havai fişek gösterileri için toplanılmayacağı belirtildi. Şansölye Olaf Scholz, 28 Aralık itibariyle, en fazla 10 kişilik gruplar halinde bir araya gelinebileceğini, bu kişilerde de aşılı olma ya da hastalığı atlatmış olma zorunluluğu aranacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Paris’te de Champs-Elysées Caddesi’ndeki geleneksel havai fişek gösterileri ve DJ performansları salgındaki artış nedeniyle bu yıl iptal edildi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, başkentte geleneksel olarak her yıl düzenlenen Trafalgar Meydanı’nda yeni yıl kutlamalarının, salgın endişesi nedeniyle bu yıl iptal edildiğini duyurdu. Han, “Londralıların güvenliği her şeyden önce gelir” açıklamasında bulundu. Trafalgar Meydanı’ndaki kutlamalara 6 bin 500 kişinin katılması bekleniyordu.

Akropolis’te her yıl geleneksel olarak yapılan havai fişek gösterisi bu yıl yapılmayacak. Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, bu yıl belediyeler tarafından planlanan tüm toplu Noel ve yeni yıl kutlamalarının iptal edildiğini duyurdu. Cuma günü itibariyle açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu geri getirilirken, yüksek koruma için çift maske takma uyarısı da yapıldı. Önlemlerin ilk etapta 3 Ocak’a kadar süreceği bildirildi.

Haberin Devamı