Gazete Vatan Logo

3. Havalimanına iptal başvurusu!

CHP Danıştay'a başvuruyor

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 3. Havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay’a başvuracaklarını söyledi.

Projeye ilişkin ihale aşamasında birçok hukuka aykırılıklar tespit edildiğini iddia eden Erdoğdu, ÇED raporlarına dikkat çekerek şöyle dedi:

“Mart 2013 tarihli ÇED raporunda göl ve gölet olarak belirtilen alanlar Nisan ayındaki raporda su birikintisi olarak gösterilmiştir.

Mart ayındaki ÇED raporunda proje alanında 2 milyon 513 bin 341 ağaç olduğu, bu ağaçların 657 bin 950’sinin kesilmesinin zaruri olduğu kalan 1 milyon 855 bin 391 ağacın ise taşınabileceği ifade edilmiştir. Nisan ayındaki ÇED raporunda bununla ilgili bilgi bulunmamaktadır. 1 milyon 855 bin ağacın taşınması fiilen ve teknik olarak mümkün değildir. ÇED raporu tutarsız, bilimsel gerçeklere aykırı verilerle doludur. Ayrıca yapılan ihaleyle alakalı Rekabet Kanuna da aykırılıklar tespit ettik. İhalenin 3996 sayılı kanunda belirtilen ihale usullerini ve ihale ilkelerine uyulmadan yapıldığıdır. İhale sırasında yöntem değiştirilmiştir. Ve ihale bu şekilde yürütülmüştür.
Bu projenin hayata geçirilmesinden sonra özellikle İstanbul’da geriye dönülmez çevresel bir felaket doğacağı ve rasyonel olmayan bu projelere milyarlarca Euro kaynak aktarılacağı düşüncesiyle 3. Havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay’a dava dilekçesi hazırladık. Bugün Danıştay’a bu dava dilekçesini sunacağız.”

Haberin Devamı