Gazete Vatan Logo

Yerel seçimler ne zaman? Belediye seçimleri hangi ayda olacak, yerel seçimler kaç yılda bir yapılır? İstanbul belediye başkan adayları belli oldu mu?

MHP lideri Devlet Bahçeli, gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesi, "CHP ve HDP başta olmak üzere muhalefet partilerinin yönetimi altında inim inim inleyen belediyelerin milli iradenin müdahalesiyle kurtarılması önümüzdeki en sıcak gündem konusu haline gelmiştir. Bilhassa İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Muğla, Hatay, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte HDP’nin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık maksadıyla zehirleyip seferber ettiği belediyeler mutlaka el değiştirmeli ve cumhurun yönetimine geçmelidir." Açıklamasını yaptı. Bahçelinin açıklaması sonrası yerel seçim tarihine yönelik araştırmalar arttı. Peki,  2024 yerel seçimler ne zaman yapılacak? Belediye seçimleri hangi ayda olacak, yerel seçimler kaç yılda bir yapılır? İstanbul belediye başkan adayları belli oldu mu?

Yerel seçimler ne zaman? Belediye seçimleri hangi ayda olacak, yerel seçimler kaç yılda bir yapılır? İstanbul belediye başkan adayları belli oldu mu?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yerel yönetimlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birleşik ve bütünleşik yapısı, merkezi yönetimle tek ses ve tek nefes oluşu Türkiye'mizin medeniyetler ve milletler mücadelesinde büyük bir kozu olacaktır. Milletimize olan güvenimiz ve inancımız tamdır" dedi. Peki, 2024 yerel seçimler ne zaman yapılacak? Belediye seçimleri hangi ayda olacak?

BELEDİYE SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Her 5 senede bir yapılan belediye seçimleri son olarak 2019 yılında yapılmıştı.

Buna göre; Bir sonraki belediye seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak.

YEREL SEÇİMLERDE KİMLER SEÇİLİR?

- Büyükşehir Belediye Başkanı

- İl Belediye Başkanı

- İlçe Belediye Başkanı

- Belde Belediye Başkanı

- Köy muhtarları ve ihtiyar heyeti üyeleri

- Mahalle muhtarları

- İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri seçilir.

"İYİ PARTİ VE HDP OLMADAN DA İSTANBUL-ANKARA'DA KAZANABİLİRİZ"

CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifak yaptıkları İYİ Parti ve HDP'ye rest çekip büyükşehirlerde seçimlere tek gireceklerini açıkladı. Tekin, "İYİ Parti olmadan da, HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'da kazanabiliriz." dedi.

Haberin Devamı

"SAĞ PARTİLERLE NEDEN İTTİFAK YAPMAYALIM?"

Gürsel Tekin'in söz konusu açıklamalarına cevap ise İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan geldi. Hatipoğlu, Eskişehir'de bir grup gazeteciyle sohbetinde, yerel seçimlerde CHP ile hareket edilmesine karşı olduğunu belirterek, CHP'nin, milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye ettiğini ifade etti.

İYİ Parti olarak, yürüttükleri genel seçim kampanyasında CHP'den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, "İYİ Parti, aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?" diye konuştu