Gazete Vatan Logo

2023 yılı Hac kontenjanı ne kadar olacak? 2023 Hac kurası ne zaman? Diyanet Hac kura tarihlerini açıkladı mı?

Hac kurası ve başvuruları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile İstanbul’da görüşmesinin ardından gündemde yer alıyor. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Erbaş, Hac ile ilgili protokol hakkında konuştu. Peki, 2023 Hac kurası ne zaman? Hac kurası başvuruları ne zaman? Diyanet Hac kura tarihlerini açıkladı mı? Hac kura tarihleri nereden öğrenilir? 2023 Hac fiyatları belli oldu mu? Diyanet İşleri Başkanlığı ‘hacumre.diyanet.gov.tr’ ekranı!

2023 yılı Hac kontenjanı ne kadar olacak? 2023 Hac kurası ne zaman? Diyanet Hac kura tarihlerini açıkladı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı er-Rabia ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ali Erbaş, 2 milyon 266 bin hacı adayının ön kayıt yaptırdığını söyledi.

Salgın sonrası gerçekleştirilen 2022 Hac organizasyonunda verilen hizmetler ile ilgili bilgi veren Başkan Erbaş, “Teknolojinin imkanlarından da faydalanmak suretiyle hac ve umre ziyaretlerinin huzur, sağlık ve emniyet içinde yapılması için ortaya koyduğunuz çaba, her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

Hac ve umre organizasyonunun büyük bir tecrübe ve özveri gerektirdiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Bu organizasyonun görünen ve görünmeyen birçok yönü, zorluğu ve çalışma alanı vardır. Elbette her ülkenin kendine mahsus bir planlaması ve kendi şartlarında özgün bir yol haritası olacaktır. Bununla birlikte gerek ülkelerin gerekse organizasyonda paydaş olan birimlerin kendi içerisinde ve birbiriyle doğru ve sağlıklı bir ilişki içinde olmaları hayati öneme sahiptir.” diye konuştu.

2023 YILI HAC KONTENJANI NE KADAR OLACAK?

Haberin Devamı

Heyetler arası gerçekleştirdikleri toplantıya ilişkin de bilgi veren Başkan Erbaş, “Şevval ayında başlayan umre organizasyonlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk, 2023 yılı hac ve umre organizasyonu için iş birliği noktasında istişarelerde bulunduk. 2023 hac organizasyonuyla ilgili ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayarak kontenjan ve diğer hac iş ve işlemleriyle ilgili hususların bu protokolde netleşeceği konusunda mutabık kaldık.” değerlendirmesinde bulundu.

 “2 MİLYON 266 BİN HACI ADAYIMIZ ÖN KAYIT YAPTIRDI”

Başkan Erbaş, hac ve umre konusunda vatandaşlardan çok talebin olduğunu belirterek, “Şu ana kadar 2 milyon 266 bin hacı adayımız ön kayıt yaptırmış durumda. Dolayısıyla 2023 yılı için bence 85 bin kontenjanımızı kurayla seçebilirsek geride nereden baksanız 2 milyon 170 bin  hacı adayımız beklemek durumunda kalıyor. Yani bu kadar bir teveccüh var.” diye konuştu

2023 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2023 Hac kura takvimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından henüz açıklanmadı. Ancak Diyanet İşleri Erbaş ocak ayında protokolün imzalanacağını söyledi. 

Haberin Devamı