Gazete Vatan Logo

2022 Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda başlayacak, kaç gün sürecek?

Havaların aniden soğumasıyla birlikte ülke geneli soğuk havanın etkisi altına girdi. Yağmurlu günlerin başlamasıyla soğuk hava etkisini iyice gösterirken halk takviminde yer alan pastırma yazı olarak ifade edilen pastırma sıcaklarının ne zaman başlayacağı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda başlayacak, kaç gün sürecek? İşte detaylar…

2022 Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda başlayacak, kaç gün sürecek?

Sonbaharın etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde ülke genelinde soğuk hava hakim oluyor. Kış mevsimine kısa bir süre kala halk takviminde yer alan ani sıcaklıkların görüldüğü pastırma yazının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte pastırma sıcaklarının görüleceği tarihler ve pastırma yazı ile ilgili bilmeniz gerekenler…

2022 PASTIRMA YAZI NEDİR?

Halk arasında pastırma yazı olarak adlandırılan pastırma sıcakları havaların soğuduğu döneme geçişin yaşandığı Kasım ayında yaşanan mevsimsiz sıcakları ifade etmek için kullanılır. Pastırma Yazı, takvimlerde 11-26 Kasım, halk takvimlerinde ise 1-30 Kasım arası yaşanan mevsimsiz yüksek sıcaklar olarak biliniyor.

Halkın kış mevsiminin başlangıcı olan kasım ayını kapsayacak şekilde tanımladığı Pastırma Yazı soğuk döneme doğru geçişte ani sıcak hava baskınlarını ifade etmek için kullanılır. Aynı zamanda halk arasında yazdan kalma günleri olarak tabir edilen sıcak günlerdir.

2022 PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN BAŞLAR, NE KADAR SÜRER?

2022 yılında pastırma sıcaklarının kasım ayının ikinci haftası yaşanması bekleniyor. Takvime göre, 11 Kasım olarak ifade edilen pastırma sıcakları yaklaşık olarak 15 ila 30 gün sürer.

Haberin Devamı