Gazete Vatan Logo

2020 KPSS başvuruları ne zaman? ÖSYM Sınav Takvimi ve KPSS sınav tarihi!

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmek isteyen yüz binlerce aday KPSS başvuru ve sınav tarihlerini merak ediyor. Corona virüs nedeniyle sınav tarihlerinin değişmesinin ve güncellenmesinin ardından memur olmak isteyen adayların gözü ÖSYM tarafından açıklanacak KPSS başvuru tarihlerinde. Peki, KPSS başvuruları belli oldu mu? ÖSYM KPSS başvuru sürecini açıkladı mı? 2020 KPSS başvuruları ne zaman? İşte ÖSYM sınav takvimine göre KPSS tarihleri ile ilgili tüm detaylar...

2020 KPSS başvuruları ne zaman? ÖSYM Sınav Takvimi ve KPSS sınav tarihi!

KPSS başvuruları ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde adaylar memur olmak için ter dökecekleri KPSS ile ilgili son açıklamaları takip ediyor. Corona virüs önlemlerinin esnetilmesi ile uygulanacak normalleşme takviminin detaylarının belli olmaya başlamasıyla beraber gözler KPSS'nin yapılacağı tarihe çevrildi. Peki, KPSS başvuruları belli oldu mu? ÖSYM KPSS başvuru sürecini açıkladı mı? 2020 KPSS başvuruları ne zaman? İşte ÖSYM sınav takvimine göre KPSS tarihleri ile ilgili tüm detaylar...

Corona virüs nedeniyle alınan önlemlerin esnetilmesinin gündemde olduğu bugünlerde ÖSYM'nin sınavlarına hazırlanan adayların gözü de açıklanacak sınav tarihlerinde. Özellikle corona virüs sürecini değerlendiren ve memur olmayı bekleyen yüzbinlerce aday ÖSYM'nin yapacağı KPSS başvuru tarihlerine odaklandı.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre, KPSS sınav tarihleri belli oldu. KPSS lisans genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kamu Personel Seçme Sınavı lisans alan bilgisi oturumları 12 Eylül ve 13 Eylül tarihlerinde yapılacak.

2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 20 Eylül’de gerçekleştirilecek.

KPSS ön lisans oturumu 25 Ekim’de yapılacak.

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN? KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KPSS sınavlarına girmek isteyen adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Aday İşlemleri sisteminde kayıtlı, güncel fotoğraf ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını internet üzerinden tamamlayabilirler. ÖSYM sisteminde fotoğrafın süresi dolmuştur uyarısı alan adayların Sınav Koordinatörlüklerinden fotoğraflarını güncellemeleri gerekiyor.

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimi sadece sınavın yapılacağı tarihleri içeriyor. KPSS başvuru tarihi ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama henüz yapılmadı. Ancak 15 Mayıs'ta KPSS sınavı ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı