Gazete Vatan Logo

2017 AÖF vize sınav sonuçları açıklandı!

AÖF bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı. 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan AÖF vize sınavlarına 1 milyonun üzerinde aday girdi. Sınava giren adaylar Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçlarını öğrenebilirler. Sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? Final sınavları ne zaman yapılacak?

2017 AÖF vize sınav sonuçları açıklandı!

15-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak sınav tarihlerine 2017 Referandumunun denk gelmesinden dolayı 29-30 Nisan 2017 tarihlerine ertelenen AÖF bahar dönemi vize sınavlarının sonuçları açıklandı. AÖF bahar dönemi vize sınavlarına giren toplam öğrenci sayısının 1 milyon 35 bin 601 olduğu belirtildi.

2017 AÖF SINAV TARİHLERİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından açıklanmış olan 2016-2017 öğretim yılı sınav takvimine göre;

Bahar dönemi dönem sonu sınavları 3-4 Haziran 2017 tarihinde, Üç ders sınavı ise 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

AÖF SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

AÖF sınavlarına giren öğrenciler sınavın uygulanması, sınavda sorulmuş olan sorular ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunma hakkına sahiptirler ve itiraz edebilirler. Öğrenciler tarafından sınav için yapılacak olan itiraz işlemleri, yayınlanmış olan kılavuz ve protokol çerçevesinde belirlenmiş olan kurallar içerisinde, belirlenen süre zarfında yapılabilir. Belirlenmiş olan kurallar ve süre içinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmaz. Sınava girmeyen öğrencilerin ya da sınavı geçersiz sayılmış olan adaylar tarafından yapılacak olan itiraz işlemleri de tarafından dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyenler, sınav sonuçlarının açıklanmış olduğu tarih itibari ile 5 iş günü içinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail ile de dilekçe ulaştırılabilir. Böylece itiraz işlemi daha hızlı gerçekleştirilmiş olur. Sınav için gönderilecek olan itiraz dilekçesi üzerinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerinin de bulunması gereklidir. Dilekçenin gönderiminin ardından yapılan itiraz için Anadolu Üniversitesi tarafından itiraza yönelik olarak geri dönüş sağlanacaktır.

ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için, 3 dersten başarısız olanlar için ve bu 3 dersten başarılı olmaları durumunda mezun olabilecek olanlara 3 ders sınav hakkı tanınır.
Üç ders sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin başarısız olduğu üç ders için güz ya da bahar dönemlerinde kayıt işlemlerini yapmış olması gereklidir. Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, ders notu DZ ya da YZ olan öğrenciler üç ders sınavına girememektedir. Üç ders sınavlarından öğrencilerin alacakları puanların değerlendirme işlemleri, Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrenci değerlendirme sistemi esaslarına göre yapılır. Anadolu Üniversitesi yurt dışı programlarında kayıtlı olan öğrenciler için de üç ders sınavı 13 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı