Gazete Vatan Logo

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaç gün? Ne zamana kadar sürecek? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Corona virüse karşı alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocak 2000 ve üzerine doğumlular için sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. 20 yaş altı içinde sokağa çıkma yasağının gelmesinin ardından, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaç gün? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zamana kadar sürecek? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? sorularında da artış oldu. İşte 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilenler…

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaç gün? Ne zamana kadar sürecek? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, korona virüse karşı alınan yeni tedbirleri geçtiğimiz günlerde açıkladı. Erdoğan, Türkiye'deki 31 ilin araç giriş ve çıkışlarına kapatıldığını açıklarken, 1 Ocak 2000 ve üzerine doğumlular için sokağa çıkma yasağı getirildiğini belirterek, "Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz." ifadelerini kulandı. Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için ilan edilen sokağa çıkma yasağı yeni tedbirlerle 20 yaş altı için de geldi. Peki, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaç gün? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zamana kadar sürecek? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN?

"Sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getiriyoruz. Gece yarısından itibaren gençler de 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaklardır.

Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için de yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde benzer tedbirler alınacaktır."

Haberin Devamı

20 yaş altı sokağa çıkma yasağının corona virüsü salgının tamamen geçeceği süne kadar süreceği düşünülüyor.

Sokağa Çıkma Yasağı Bulunan 18 - 20 Yaş Arasındaki Gençlerle İlgili İstisnalar

Bakanlığımız, 81 İl Valiliğine sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 18- 20 yaş arasındaki gençlerle ilgili uygulama birliğinin sağlanması amacıyla istisnaları içeren ek bir genelge daha gönderdi.

Buna göre 18-20 yaş arasında olup kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, özel sektörde düzenli çalıştığını sosyal güvenlik belgesiyle ortaya koyanlar ile mevsimlik tarım işçileri, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Sokağa çıkma yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri göstermek zorunda olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Kolluk kuvvetleri önce sokakta bulunan yaşlı vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyaracak ve ihtiyaç olursa yardım da edecek. Güvenlik güçlerinin ikazına rağmen sokakta bulunmaya devam edenlere Kabahatlar Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince 392 lira idari para cezası kesilecek.

Haberin Devamı

Para cezasına rağmen evine dönmeyenlere;

Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.