Gazete Vatan Logo

14 Temmuz’da ‘Yarın faaliyet var’ demiş

Eski Kara Havacılık Okul Komutanı sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski Tuğgeneral Ünsal Coşkun’un ifadeleri, Kara Havacılık Komutanlığındaki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede yer alan diğer şüphelilerin beyanları ile yalanlandı.

14 Temmuz’da ‘Yarın faaliyet var’ demiş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli olan Ünsal Coşkun, gelen sıkıyönetim mesajı ve bu mesajın Genelkurmay Başkanlığı tarafından teyit edilmesi nedeniyle, kendisine gelen talepleri karşılamaya çalıştığını, yaşanan hareketliliğin darbe olduğunu bilmediğini anlatmıştı. Coşkun, “Yurtta Sulh Konseyi’ni ilk defa duyduğunu” da ileri sürdü.

Şüphelilerden Mehmet Şahin ise, “Coşkun sıkıyönetim mesajını aldıktan sonra orada bulunanlara, Kara Havacılık Komutanı olarak kendisinin atandığını, emir komutanın kendisinde olduğunu söyledi” dedi. Şüpheli Uğur Kapan da “Coşkun, 14 Temmuz’da mesai sonrası bizi yanına çağırdı, ‘yarın sabotaj ihtimali var, ekibini oluştur. Yarın akşam uçuş faaliyeti olacak’ dedi. ‘Saat gece 23.30 sıralarında buluşacağız. Faaliyet gece 02.00 sıralarında olacak’ dedi” şeklinde beyanda bulundu.

Gizli tanık Abdullah da, Coşkun’un 1990’lı yıllardan beri FETÖ yapılanmasında yer aldığını, düzenli olarak himmet verdiğini söyledi.

Haberin Devamı