Kara Havacılık Komutanlığı

Kara Havacılık Komutanlığı

Son dakika Kara Havacılık Komutanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kara Havacılık Komutanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kara Havacılık Komutanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kara Havacılık Komutanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kara havacılık komutanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 263 kara havacılık komutanlığı haberi bulunmuştur. Tüm kara havacılık komutanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Rütbesini FETÖ elebaşı takmıştı! WhatsApp mesajları ortaya çıktı
Rütbesini FETÖ elebaşı takmıştı! WhatsApp mesajları ortaya çıktı Teğmen rütbesini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in taktığını itiraf eden eski tuğgeneral Serdar Atasoy'un yargılanmasına başlandı. Darbe girişimi sırasında eski tuğamiral Sinan Sürer "Ataşeler" WhatsApp grubuna "Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Bunu tüm muhataplarına derhal iletin" şeklindeki mesajına "Emredersiniz komutanım" karşılığını verdiği aktaran Atasoy "Bu mesaj darbeyi kabul ettiğim anlamına gelmez" dedi.
30.09.2021 Gündem
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar....
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar.... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu. Peki, 15 Temmuz darbe girişimi ne zaman, saat kaçta oldu?
15.07.2020 Gündem
Darbeci yarbay, darbe girişimini anlattı! Erdoğan'ı Çiğli'ye götürecektik...
Darbeci yarbay, darbe girişimini anlattı! Erdoğan'ı Çiğli'ye götürecektik... 15 Temmuz darbe girişiminin detayları, çok sayıda itirafçının yazılı ifadelerinden, savcılıklarca hazırlanan iddianamelerden öğrenildi. Ancak ilk kez darbeye katılan bir yarbayın duruşma salonundaki anlatımlarına ilişkin görüntülere ulaşıldı.Darbeci tabur komutanı eski yarbay Murat Bolat, “Vicdanımı rahatlatmak için anlatıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, devletin zirvesindeki isimleri kaçırma planını detaylarıyla anlatıyor...
11.01.2020 Gündem
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı...
15 Temmuz'un 3. yıldönümü! Saat saat milli birlik destanı... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz'da 251 kişi şehit oldu 2 bin 196 gazimiz var. İşte saat saat o gün yaşananlar...
15.07.2019 Gündem
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar
Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesinde yaşananlar Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti.
13.07.2019 Gündem
Genelkurmay çatı davasında karar!
Genelkurmay çatı davasında karar! FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığı yargılayan Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi, eski orgeneral Akın Öztürk ile Mehmet Dişli ve Hakan Evrim'in de bulunduğu 17 sanığı 141'er kez ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in arasında bulunduğu 13 kişinin dosyaları ayrıldı.
20.06.2019 Gündem
FETÖ'nün kara havacılık davasında karar çıktı
FETÖ'nün kara havacılık davasında karar çıktı Darbeci helikopter pilotlarının da yargılandığı Kara Havacılık Komutanlığı davasında 56 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
30.05.2019 Gündem
FETÖ'nün Kara Havacılık Komutanlığı yapılanmasına operasyon!
FETÖ'nün Kara Havacılık Komutanlığı yapılanmasına operasyon! FETÖ'nün Kara Havacılık Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi
14.05.2019 Gündem
Atak o ülkede büyük beğeni topladı
Atak o ülkede büyük beğeni topladı Atak helikopteri, Brezilya'da gerçekleştirilen roadshow kapsamında 11 pilot tarafından, 22 sorti ile yaklaşık 18 saat uçuş yaptı. Rio de Janeiro kentinin simgelerinden olan Kurtarıcı İsa heykeli etrafından uçan Atak, performansıyla pilotların ve izleyicilerin beğenisini kazandı.
1.04.2019 Ekonomi
T129 Atak helikopteri Brezilya’daki ilk uçuş gösterisini yaptı
T129 Atak helikopteri Brezilya’daki ilk uçuş gösterisini yaptı Latin Amerika’nın en büyük savunma sanayi fuarı LAAD’da görücüye çıkacak helikopter ilk uçuş gösterisini Brezilya Forte Ricardo Kirk Kara Havacılık Komutanlığı'nda gerçekleştirdi.
27.03.2019 Gündem
Savcı düğmeye bastı! Çok sayıda kişi için gözaltı kararı...
Savcı düğmeye bastı! Çok sayıda kişi için gözaltı kararı... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması kapsamında Kara Havacılık Komutanlığı'ndan 48 pilot ve 15 mahrem imam hakkında gözaltı kararı çıkardı.
30.01.2019 Gündem
MİT'i tarayan eski yarbayın Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ortaya çıktı
MİT'i tarayan eski yarbayın Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ortaya çıktı FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi faaliyetlerine katıldığı ve helikopterle MİT'i taradığı suçlamasıyla yargılanan eski pilot yarbay Murat Karakaş'ın, darbe girişiminin merkez üssü Akıncı'daki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Karakaş'ın, üzerinde bulunan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 'Sabah Akşam Zikirleri' adlı kitabını koridordaki dergiliğin rafına koyduğu görüldü.
7.01.2019 Gündem
Darbeyi önceden haber veren subay için flaş gelişme
Darbeyi önceden haber veren subay için flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Kara Havacılık Komutanlığı’ndan Milli İstihbarat Teşkilatı’na ( MİT) giderek "darbe"yi haber veren Binbaşı O.K. hakkında "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs" ve "FETÖ üyeliği" suçlarından yürüttüğü soruşturmayı 2 yıl sonra tamamladı. Başsavcılık, ihbardan sonra güvenliği için MİT’e alınan Binbaşı O.K. hakkında takipsizlik kararı verdi.
15.08.2018 Gündem
Uyarı yapılmıştı! Bu sabah başladı
Uyarı yapılmıştı! Bu sabah başladı Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın Isparta'ya taşınmasına ilişkin alınan karar kapsamında hava araçlarının intikali için Kara Havacılık Komutanlığı'nda hazırlıklar başladı. İntikal için hazırlanan UH-1 helikopterleri pistte sıra halinde hazır bekledi.
1.08.2018 Gündem
Ankaralılara bugün için önemli uyarı
Ankaralılara bugün için önemli uyarı Kara Havacılık Okul Komutanlığı’nın Ankara’dan Isparta’ya 45 helikopter ve uçak ile taşınacak olmasından dolayı saat 07.00’dan itibaren yaşanacak hava hareketliliğiyle ilgili vatandaşlar bilgilendirildi
31.07.2018 Gündem
Son dakika... O pilotlarla ilgili flaş gelişme!
Son dakika... O pilotlarla ilgili flaş gelişme! Kara Havacılık Komutanlığı davasında savcı mütalaasını açıkladı. Buna göre 86 sanık için birer kez, 36 sanık için de 4 ila 29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanıklar arasında Orgeneral Hulusi Akar'ı Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne götüren eski pilot Albay Uğur Kapan ile eski albaylar Mustafa Durmuş ve Oğuz Yalçın da var.
23.05.2018 Gündem
Yerli, milli uçaklarla ilk onlar uçuyor
Yerli, milli uçaklarla ilk onlar uçuyor TAI’de üretilen yerli ve milli helikopter ve uçaklarla ilk uçuşları yapan test pilotları, Dünya Pilotlar Günü’nde konuştu. HÜRKUŞ Test Pilotu Murat Özpala, ‘Kendi semalarımızda kendi kanatlarımızla uçuyoruz’ dedi. ‘ANKA benim gözbebeğim’ diyen ANKA Test Pilotu Ahmet Emre Yılmaz duygularını ‘Başına bir şey gelirse çok üzülüyorum, her başarısında gurur duyuyorum’ diye ifade etti.
26.04.2018 Gündem
ABD'den Suudi Arabistan'a 1 milyar dolarlık yeni silah satışı
ABD'den Suudi Arabistan'a 1 milyar dolarlık yeni silah satışı ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'a üç kalemde toplam 1 milyar 76 milyon 800 bin dolarlık silah satışını onayladı.
22.03.2018 Dünya
FETÖ’ye 4.5 milyonluk tazminat davası
FETÖ’ye 4.5 milyonluk tazminat davası Milli Savunma Bakanlığı, (MSB), Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntanın komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’nde oluşan zararın karşılanması için örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 500 darbe sanığı hakkında tazminat davası açtı.
25.01.2018 Gündem
Kripto FETÖ'cüler tek tek yakalanıyor
Kripto FETÖ'cüler tek tek yakalanıyor Yakalanan FETÖ'nün mahrem imamları, orduya sızan örgüt mensuplarının isimlerini tek tek veriyor. Konya’da mahrem imam itiraflarından hareketle 52 kripto FETÖ'cü gözaltına alındı.
5.01.2018 Gündem
Yunanistan'a kaçan darbecilerin İstanbul'daki yargılaması başladı
Yunanistan'a kaçan darbecilerin İstanbul'daki yargılaması başladı 15 Temmuz darbe girişiminde 4'üncü Kara Havacılık Komutanlığı'ndan helikopterle hareket ederek darbe teşebbüsüne katıldıktan sonra bir kısmı Yunanistan'a kaçtığı suçlamasıyla, 9'u tutuklu 8'i firari 19 eski havacı askerin yargılanmasına başlandı. Sanıklar Yunanistan'a kaçan ekibi suçladı.
29.09.2021 Gündem
Darbeci yarbay gülerek "sivilleri de vurdum" demiş
Darbeci yarbay gülerek "sivilleri de vurdum" demiş Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.
29.09.2021 Gündem
Darbeci generalden "tepe lambalı araçları vurun" talimatı
Darbeci generalden "tepe lambalı araçları vurun" talimatı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kara Havacılık Komutanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kara havacılık komutanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.