Gazete Vatan Logo

100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş)

İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşını yazan kim? Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan özel marş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı töreni kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk defa icra edildi. Peki, İlker Kömürcü kimdir, 100. yıl marşını kim yazdı?

100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş)

100. Yıl Marşı yazarı İlker Kömürcü kimdir? Sözleri İlker Kömürcü'ye ait olan 100. Yıl Marşı ilk kez seslendirildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi müzik bölümü yaylı çalgılar anasanat dalı doçent olan Kömürcü Estetik ve Eleştiri Bağlamında Adorno ve Müzik kitabının yazarıdır

İLKER KÖMÜRCÜ KİMDİR?

Marşın söz ve bestesinin İlker Kömürcü’ye, düzenlemesinin Yusuf Yalçın’a ait olduğu açıklandı. Kömürcü, Estetik ve Eleştiri Bağlamında Adorno ve Müzik kitabının yazarıdır. Gazi Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. İlker Kömürcü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Yaylı Çalgılar bölümünde görev almaktadır.

ERDOĞAN, SÖZ YAZARI VE BESTECİLERE PLAKET TAKDİM ETTİ

Marşın söz ve bestesinin İlker Kömürcü’ye, düzenlemesinin Yusuf Yalçın’a ait olduğu açıklandı. İkinci ve üçüncü olan marşların çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren eserlerin söz yazarı ve bestecilerine plaket takdim etti.

1071 KİŞİ KONSER VERDİ

Şarkıcı Ferhat Göçer ile Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası’nın ardından programda, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bandoları, MSB Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Çok Sesli Korosu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu, Jandarma Komutanlığı Merasim Birliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, 16 Türk Devleti Merasim Birliği, Tarihi Osmanlı Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Gösteri Grubundan oluşan 1071 kişi konser verdi.

Haberin Devamı