Gazete Vatan Logo

1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, otobüs, metrobüs 1 Ocak’ta bedava mı? İşte 1 Ocak toplu taşıma kararı!

Yılbaşında toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. İETT, metrometrobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlar, 1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, otobüs, metrobüs yılbaşında bedava mı? sorularına yanıt aranıyor.

1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, otobüs, metrobüs 1 Ocak’ta bedava mı? İşte 1 Ocak toplu taşıma kararı!

Vatandaşlar yılbaşında İETT, otobüs, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını araştırıyor. Yılbaşına özel, sefer sayısı çoğaltıldı. Peki 1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, otobüs, metrobüs bedava mı?

1 Ocak toplu taşıma ücretsiz mi?

1 Ocak’ta Marmaray, Başkentray ve İZBAN’ın ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz ulaşım hakkı 1 Ocak saat 00.00’da başlayacak ve 2 Ocak saat 00.00’a kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yılbaşı gecesi, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için sefer sayılarını arttırdı. 1 Ocak 2023 Pazar günü de toplu taşıma ücretsiz olacak.

Metrobüs hattında da normalde düzenlenen gece seferlerine ek olarak 260 sefer daha yapılacak. Metrolarda da seferler gece boyu devam edecek. M1, M2, M3, M4, M5, M6,M7, M9 metro hatları ile F1, F4 füniküler hattı yılbaşında kesintisiz sefer yapacak. T1, T3, T4, T5 tramvay hatları ise gece 2’ye kadar hizmet verecek.