Ve Galatasaray'ın yeni hocası belli oldu! Burak Elmas 6 aylık teknik direktör getiriyor
Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra birçok adayı masaya yatıran ve son karar olarak 59 yaşındaki tecrübeli teknik adamda karar kılan Galatasaray yeni hocasını buldu.

Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi sona erdi. Süper Lig'de Son 9 maçında sadece 1 galibiyet alan deneyimli teknik adamla yollar ayrıldı. Ayrılığın ardından yeni teknik direktör belli oldu. Galatasaray yönetiminin yaptığı sözleşmedeki madde dikkat çekti.

Cim-Bom, Fatih Terim ile yolların ayrılmasından yaklaşık iki saat sonra bu durumu kamuoyuyla paylaştı.Kulüpten yapılan resmi açıklama şöyle: “Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan...

Kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecek

Fatih Terim bugün futbolculara veda edecek. Terim, 11.00’da Florya’ya gidip takımla biraraya gelecek ve vedalaşacak. Bu arada dünü izin yaparak geçiren sarı-kırmızılı futbolcular akşamki idmanını U19 hocalarından Birkan Bozkurt’un eşliginde gerçekleştirecek. Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim ayrılığının ardından hemen B planını uygulamaya koydu.

Aslında, Başkan Burak Elmas’ın esas hedefi, PSV Eindhoven’ın Alman Hocası Roger Schmidt’ti. Ancak Schmidt’in sezon sonuna kadar kulübüyle anlaşmasının devam etmesi, sarı-kırmızılıları alternatif planlara yöneltti.

Daha önce yardımcılık için teklif yapılan Torrent düşünüldü ve görüşme sağlandı. Sarı-kırmızılılar, daha önce Terim’in yardımcısı olarak Florya’ya getirmeyi düşündüğü Domenec Torrent ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

Sezon sonuna kadar sarı-kırmızılıların başında kalacak olan 59 yaşındaki İspanyol teknik adamın mukavelesine sezon sonu için opsiyon maddesi konulacak.

MEMNUN KALINIRSA UZATILACAK Taraflar memnun kalırsa çalışmaya devam edilecek. Torrent, 2008-2018 yılları arasında Pep Guardiola’nın yardımcılığını yapmasıyla futbol piyasasında tanındı.

Işıtan Gün’e Galatasaray’da yönetici Işıtan Gün, futbol şubesine atandı. Domenec Torrent ile görüşüp anlaşan Gün, transfer operasyonunu da yönetecek. Sarı-kırmızılı yönetici ile Başkan Burak Elmas, futbolun idaresini birlikte üstlenecek.

2018’de tek başına çalışma kararı alan Torrent, New York City’nin teknik direktörlüğüne geldi, ardından da Brezilya’nın Flamengo takımına teknik sorumlu olarak geçti.

Buradan 9 Kasım 2020’de ayrılan Torrent, bir yıldan fazla bir süredir görev yapmıyor. İspanyol teknik adamın bugün Türkiye’de olması bekleniyor.




