Transferde Bahattin Demirbilek sürprizi! 7,5 M.€'luk golcüyü bedavaya Galatasaray'a...
Galatasaraylı kimliğiyle tanınan ve Kranodar'da yöneticilik yaptığı bilinen Bahattin Demirbilek'in Rus kulübüyle sözleşmesini feshedip ayrılan yıldız golcüde sarı kırmızılı yöneticilere zorluk çıkarmayacağı, ünlü iş insanının 3 Şubat 2022'de 7,5 milyon euro'ya transfer edilen 22 yaşındaki forvetin Cimbom'a imza atması için araya gireceği öğrenildi.
Yeni sezon için start veren Galatasaray iddialı bir kadro kurmak için girişimlerini sürdürüyor. Yeni transferler için girişimlerini sportif direktör Cenk Ergün yönetiminde sürdüren sarı-kırmızılı takım şimdiye kadar iki oyuncuya resmi imza attırdı.
Sarı-kırmızılılar ilk olarak Konyaspor'da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Abdülkerim Bardakcı'yı renklerine kattı. KAP'a yapılan açıklamada Konyaspor'a 2 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödeneceği belirtildi.
Deneyimli savunmacı ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandı. Özbek yönetimi, dün ise Altay'da geçen sezon parlayan isimlerinden Kazımcan Karataş'a resmi imza attırdı.
Galatasaray'ın transfer etmek istediği Norveçli forvet Erik Botheim'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. 22 yaşındaki santrfor geçtiğimiz aylarda Krasnodar kulübü ile olan sözleşmesini feshederek ayrılmıştı.
KRASNODAR YÖNETİCİSİ BAHATTİN DEMİRBİLEK ARAYA GİRECEK
Rus basınındaki habere göre Krasnodar konuyu yargıya taşıdı. Rus ekibinin, tek taraflı sözleşme feshi dolayısıyla Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurduğu bildirildi. Oyuncunun menajerinin, sözleşme feshinin ödenmeyen maaşlardan kaynaklandığını söylediği belirtildi.
BOTHEİM GALATASARAY'A ÇOK YAKIN
Sözleşmesini feshetmesinin ardından şu an boşta görünen genç forvet için şu aşamada içinde bulunduğu durumdan dolayı başka kulüpler harekete geçmekte temkinli davranıyor. Oyuncunun durumunun ne olacağı beklenmeye başlamış durumda. Galatasaray dışında İngiltere'nin Fulham ve Leeds United ile İskoçya'nın Rangers kulüplerinin de futbolcuyu transfer etmek istediği, durumunu yakından takip ettikleri öğrenildi.
Öte yandan futbolcu da, yeni bir takıma gitmesini mümkün kılacak girişimlere hazırlanıyor. Erik Botheim'in şu aşamada bir kulübe transferini sağlayacak izni almaya çalıştığı değerlendiriliyor. Ancak FIFA'ya başvurarak, geçici transfer sertifikası ile gerekli izni alabileceği belirtiliyor.
Bodo Glimt formasıyla 46 maçta 22 gol atıp 10 asist yapan Erik Botheim geleceğin çok önemli yıldızı olarak gösteriliyor. Genç yıldız güçlü fiziği ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. Norveçli oyuncu, UEFA Konferans Ligi'nde çıktığı 6 maçta 4 gol, 4 asistlik performans sergiledi.
DİAGNE GÖNDERİLECEK TAYLAN ANTALYALI KULÜBEYE...
Forvet ve orta sahaya transfer yapacaklarını açıklayan Okan Buruk, Mbaye Diagne ve Taylan Antalyalı'yı gözden çıkarmıştı. Mbaye Diagne'yi göndermeye hazırlanan Galatasaray, Taylan Antalyalı'yı da hamle oyuncusu olarak kullanacak. Cimbom bu isimlerin yerini Artem Dzyuba ve Magomed Ozdoev ile dolduracak.
GUEYE, NDOMBELE DERKEN...
Uzun süreli sakatlığının ardından takıma dönen Mbaye Diagne, Okan Buruk'un yeni sezon planları arasında yer almıyor. Galatasaray oyuncuyla vedalaşacak. Öte yandan skor katkısı veren, oyunu çift yönlü oynayabilen orta saha takviyesi yapacaklarını açıklayan Okan Buruk, Taylan Antalyalı'yı hamle oyuncusu olarak kullanacak.
DİAGNE'NİN YERİNE DZYUBA
Galatasaray, Mbaye Diagne ve Taylan Antalyalı'nın yerini iki Rus yıldızla dolduruyor. 1 Temmuz tarihinde resmi olarak Zenit'ten ayrılan Artem Dzyuba ve Magomed Ozdoev, Galatasaray'ın gündeminde. Her iki futbolcu da Sarı-Kırmızılılara gelmeye hazır.
OZDOEV DE BEDAVAYA İMZA ATMAK ÜZERE
Artem Dzyuba ve Magomed Ozdoev menajerler aracılığıyla Galatasaray'a önerilirken Okan Buruk'un onay vermesi halinde transferler resmiyete kavuşacak. Magomed Ozdoev'e daha yakın olan Okan Buruk, Vedat Muriqi önceliği sebebiyle Artem Dzyuba'da ağırdan alıyor. Rus golcü Fenerbahçe'nin de gündeminde.