SON DAKİKA! Axel Witsel elden kaçtı 'Yeni Luka Modric' Galatasaray'a kaldı
Yeni yönetim gelene kadar transfer çalışmalarına nokta koyan Galatasaray'da Axel Witsel defteri kapanırken, sarı kırmızılılarda genç yıldızın yaptığı çıkış camiada heyecan yarattı. Stili ve futbol tarzıyla 'Yeni Luka Modric'e' benzetilen 17 yaşındaki yeteneğin gelecek sezon A Takımla birlikte kampa katılacağı öğrenilirken, Fatih Terim ve Torrent'in şans vermediği oyuncunun kendini göstermesi Avrupa devlerinin de daha şimdiden dikkatini çektiği belirtildi.
Fenerbahçe, U19 Gelişim Ligi 28. haftasının erteleme maçında Galatasaray'ı konuk etmişti. Sarı-kırmızılıların 2-1 kazandığı müsabaka sonrası genç oyuncu performansıyla beğeni kazandı. Galatasaray'da 17 yaşındaki Hamza Akman'ın yurt dışından bazı kulüplerin radarına girdiği kaydedildi.
Galatasaray'ın Ukrayna'daki savaş mağdurları için Dinamo Kiev'le oynadığı hazırlık maçında da süre alan Hamza Yiğit Akman, stil olarak dünya yıldızına benzetildi. Galatasaray akademisinde görev alan çalıştırıcıların 17 yaşındaki oyuncuyu Luka Modric'e benzettiği öğrenildi.
Galatasaray efsanesi Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Yiğit Akman, sarı-kırmızılı takımın altyapısında yetişti. 17 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz yıl, Galatasaray ile profesyonel sözleşme imzaladı. Hamza Yiğit Akman'ın sarı-kırmızılılar ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.
U19 Gelişim Ligi'nde liderliğini sürdüren sarı-kırmızılıların değişilmez isimleri arasında yer alan Hamza Yiğit Akman bu sezon 27 müsabakada forma giydi. 17 yaşındaki oyuncu rakip fileleri 6 kez havalandırdı. 2004 doğumlu futbolcu takım arkadaşlarına da 5 asist yaptı.
Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynanan maçta da beğeni kazanan Hamza Yiğit Akman'ın sezon başında A takım ile birlikte yurt dışı kampına götürülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan Hamza Yiğit Akman için Avrupa'dan bazı kulüplerin ilgisinin olduğu öğrenildi.
Galatasaray'a yıldız orta saha transferinden kötü haber geldi. Uzun zamandır birinci sınıf bir defansif orta sahanın peşinde olan sarı-kırmızılılar, Borussia Dortmund'un tecrübeli ismi Axel Witsel'i takibe almıştı.
İbrasızlık ve yönetim boşluğu nedeniyle adeta 'Fetret Devri' yaşayan Galatasaray transfer fırsatlarını yerinde ve zamanında kullanmakta da zorluk çekiyor. Avrupa piyasasında ihtiyacına yönelik, maliyeti uygun oyuncuları renklerine bağlamak için çalışmalar yapan Sarı-Kırmızılılar seçim sürecinde olduğu için bu fırsatları kaçırabilir.
Alman basını, Galatasaray'ın orta sahadaki sıkıntısını giderecek çok deneyimli ve kariyerli bir oyuncu olan Axel Witsel ile ilgilendiğini ancak Belçikalı oyuncuya başka kulüplerin de talip olduğunu duyurdu. Belçikalı yıldızın transferi gerçekleşirse Berkan Kutlu'nun orta sahada sıkı bir rakibi olacaktı.
Bu sezon Borussia Dortmund ile sözleşmesi sona eren 33 yaşındaki Belçikalı yıldız kendisine yeni bir kulüp arıyor. Bundesliga'dan ayrılma kararlığında olan Witsel'le ilgilenen takımlardan biri de Türk devi Galatasaray.
Alman Der Westen'in yayınladığı transfer raporuna göre oyuncuyla Galatasaray'ın yanı sıra Juventus da çok yakından ilgileniyor. Axel Witsel'le ilgili bilgi alan İngiliz kulüpleri de var. Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Tottenham bunlardan biri.
Belçikalı oyuncunun kısa sürede kararını vereceği de belirtildi. Tottenham, Witsel'i Şampiyonlar Ligi deneyimi olduğu için düşünüyor.
30 Haziran'da serbest kalacak olan Belçikalı oyuncu ön liberoda ve orta sahada görev yapma özellikleriyle ön plana çıkıyor. 33 yaşındaki deneyimli isim şu anda 4 milyon euroluk bir piyasa değerine sahip.
Daha önce değeri 40 milyon euroya kadar yükselen Belçikalı oyuncunun ülkesinin Katar kadrosunda da yer alması bekleniyor.
Bu sezon Bundesliga'da 29 maçta 1946 dakika forma şansı bulan Axel Witsel, takımının skor gücüne ise 2 gollük katkıda bulundu.