Okan Buruk'un 2 futbolcu hakkında aldığı karar taraftarları çıldırttı! 'Yine kümeye oynarız'
William Carvalho, Ndombele, Gueye ve Diawara gibi orta saha oyuncuları arasında mekik dokuyan Galatasaray'ın başa döndüğü ortaya çıktı. Yaklaşık 2 aydır sarı kırmızılı kulübün gündeminde olmasına rağmen farklı alternatiflere yönelen sarı kırmızılı yönetimin şu anda bonservisi elinde olan ve 9 milyon euro'luk piyasa değeri bulunan futbolcuyla görüşmelere başladığı bildirildi. Öte yandan Fatih Terim döneminde büyük umutlarla transfer edilen 2 futbolcu hakkında 'onlara şans vereceğim' kararı alan Okan Buruk'un büyük tepki gördüğü anlaşılırken, taraftarların 'bu sezon da kümeye oynarız' serzenişleri başta Dursun Özbek olmak üzere Sportif AŞ'yi baskı altına almış durumda.


Afrika futboluyla ilgili haberler veren bazı internet sitelerine göre Milan formasını giyen Tiemoue Bakayoko, Galatasaray'a transfer oluyor. Sarı-Kırmızılılar'ın Fildişi asıllı Fransız yıldızla anlaşma sağladığı, sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonu bulunduğu da öne sürülüyor.

Milan'ın geçtiğimiz sezon başında 2 yıllığına Chelsea'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Bakayoko'nun 20 Haziran 2023'e kadar ödenmek üzere 17 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonu bulunuyor.

İtalyan kulübünün performansı hayal kırıklığı yaratan 27 yaşındaki futbolcunun maliyetinden kurtulmak istediği bir süredir yüksek sesle konuşuluyordu. Transfer iddiasını ortaya atan kaynaklar, Galatasaray'ın Bakayoko ile hangi şartlarda anlaştığı ve zorunlu opsiyonun ne kadar olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi vermedi.

Ayrıca Galatasaray, Lille ile sözleşmesi sona eren Xeka ile de ilgileniyor. Erden Timur, 27 yaşındaki yıldız oyuncu ve menajeriyle masaya oturacak. Ayrıca Sergio Oliveira'nın da vatandaşının transferi için aracı olması bekleniyor.

Xeka'nın CSKA Moskova ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyordu. Ancak Rusya'ya yönelik yaptırımların ardından futbolcu, bu transferden vazgeçmişti. Bu hafta sonuna kadar anlaşma sağlanması planlanıyor. Xeka özellikle top tekniğiyle dikkat çeken bir futbolcu.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan için menajeri Giovanni Becali'den açıklama geldi.

Becali, Rumen basınına yaptığı açıklamada, "Bir günlüğüne İstanbul'a gittim. Rumen oyuncularımız Cicaldau ve Morutan son durumunu öğrenmek için Galatasaray'ın yeni başkanı ve yeni teknik direktörüyle görüştüm." dedi.

İki oyuncuyla ilgili henüz karar verilmediğini belirten başarılı futbol adamı, "Oyuncularım ile ilgili henüz karar verilmedi. Ayrıca Morutan ile ilgili olumlu konuştular. Tüm oyuncular gibi onlar da Avusturya kampında denenecek." ifadelerini kullandı.

Becali ayrıca, "Kampın sonuna kadar herhangi bir karar verilmeyecek. Okan Buruk bütün oyuncuları görmek istiyor. İlerleyen günlerde Cicaldau ve Morutan için net bir karar verilir." diyerek sözlerini noktaladı.





