Okan Buruk yeni Demba Ba'yı buldu! Serie A kulübüne teklif
Seferovic'i Celta Vigo'ya gönderdikten sonra forvet hattında sıkıntı yaşamak istemeyen ve İcardi - Gomis ikilisine alternatif bir isim arayan Galatasaray 24 yaşındaki Gambiyalı futbolcu için Serie A kulübüne teklifte bulundu. Başakşehir'de şampiyon olurken Demba Ba'dan maksimum verim alan Okan Buruk için 'Yeni Demba Ba'yı' buldu yorumları yapılırken, Sarı Kırmızılı yöneticilerin bu transfer için görüşmelere başladığı bildirildi.

Galatasaray Kulübü, uzun süredir kadrosunda düşünmediği Patrick Van Aanholt ve Haris Seferovic ile yollarını resmen ayırdı.

Sarı kırmızılılar Avrupa'da salı günü sona eren ara transferin son günü gerçekleşen iki futbolcunun ayrılığı ile yaklaşık 41.8 milyon TL tasarruf etti. Galatasaray'ın kulüp aradığı ve 2. yarıdaki maliyetinin bir kısmını karşılamayı dahi göze aldığı Haris Seferovic, İspanyol ekibi Celta Vigo'ya gitti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cimbom'da öncelikli plan İsviçreli golcüyü ligin ikinci devresi için 1 milyon 150 bin Euro olan maliyetinin yarısını karşılayarak Kasımpaşa'ya kiralamaktı. Ancak dün Portekiz'den iyi Haber geldi. Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Benfica, Seferovic için Celta Vigo'dan teklif geldiğini bildirdi. Futbolcu üzerinde söz hakkına sahip olan Benfica, Celta Vigo ile anlaştı. Ve bu gelişme Galatasaray'ın Haris Seferovic'in 1 milyon 150 bin Euro olan maliyetinden kurtulmasını sağladı.
Galatasaray'ın sözleşmesini feshetmeyi düşündüğü Hollandalı sol bek Patrick Van Aanholt da PSV Eindhoven'in yolunu tuttu. Hollanda ekibi, 32 yaşındaki oyuncunun maliyetinin tamamını karşılayacağını bildirdi ve Galatasaray'ı 900 bin Euro'luk yükten kurtardı.

Sarı kırmızılı kulüp böylece transferin son günü hem yabancı kontenjanını boşalttı, hem de kadroda düşünmediği futbolcuları ile vedalaşıp 2 milyon 50 bin Euro (Yaklaşık 41.8 milyon TL) gibi ciddi bir bedel ödemekten kurtuldu.

Süper Lig'de yakaladığı 10 maçlık müthiş seriyle zirveye kurulan Galatasaray, devre arası transfer çalışmalarında hız kesmiyor.

OKAN BURUK'UN YENİ DEMBA BA'SI OLABİLİR
Sabah'ın haberine göre; Seferovic ve Van Aanholt'u göndererek hem yabancı kontenjanını boşaltan hem de maaş bütçesini 2 milyon Euro kadar açan Aslan, Sırp forvet Luka Jovic için girişimlerini artırdı. Fiorentina'nın bedelsiz olarak aldığı 25 yaşındaki oyuncuyu yıllık ücreti karşılığında renklerine bağlamayı planlayan Galatasaray, teklifini İtalyanlar'a iletti. Duvan Zapata'yı almak isteyen Çizme ekibi de Jovic de ayrılığa sıcak bakıyor. Bu arada sarı-kırmızılıların, sol kanat oyuncusu Musa Barrow için Bologna'ya kiralama teklifi yaptığı ifade edildi.

Alman ekibi Eintracht Frankfurt'ta gösterdiği performansla 2019 yazında İspanyol devi Real Madrid'e 63 milyon Euro'ya transfer olan Luka Jovic, burada beklentileri karşılayamayınca Fiorentina'ya gitmişti. Sırp golcü, sezon başında dahil olduğu İtalyan ekibinde 27 maçta görev yapıp 7 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Golcü arayışlarına devam eden Galatasaray'a menajerler aracılığıyla flaş bir öneri geldi. Menajerler, Süper Lig'de daha önce forma giyen sürpriz bir forveti sarı-kırmızılılara önerdi.

Takvim'in haberine göre; bir dönem Hatayspor forması giyen ve krallık yaşayan Aaron Boupendza için kiralama önerisinde bulunduğu iddia edildi.

Suudi kulübü Al-Shabab'ta forma giyen 26 yaşındaki futbolcunun da yeniden Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı belirtildi.

Kanatlarda ve forvette giyebilen yıldız forvet için teklifin masada olduğu ve transferle ilgili son kararı Teknik Direktör Okan Buruk'un vereceği öğrenildi.

Yıldız forvet Weghorst'un ayrılığı sonrası Beşiktaş'ın gündemine gelmiş ama daha sonra transfer gerçekleşmemişti. Sarı-kırmızılı takım 2021-22 sezonunda Süper Lig'de 22 golle gol kralı olan Boupendza için Okan Buruk'un vereceği direktife göre hareket edecek. Boupendza, Suudi kulübü ile bu sezon 8 maçta forma giyip 3 gol, 3 asistle oynadı.
