İKİ FLAŞ TRANSFER! Biri Süper Lig'in gol kralı diğeri 'Yeni Mehmet Aurelio' bombası
Jorge Jesus'le anlaştıktan sonra transfer hız kesmeyen ve önümüzdeki sezon kalitesi tartışılmayacak bir forveti kadrosuna katmak isteyen Ali Koç'un Alman deviyle prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Öte yandan Sosa'ya veda eden, Ozan Tufan ve Luiz Gustavo'yla da yollarını ayırmaya hazırlanan Fenerbahçe'nin 'Yeni Mehmet Aurelio'sunu' da bulduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe’de artık imza atması an meselesi olan Jorge Jesus, transferde öncelik olarak forvetin yanı sıra orta saha oyuncusu talebinde bulunmuştu.

Tecrübeli teknik adam, Sporting’den eski öğrencisi William Carvalho’nun alınmasını istedi. Yönetim harekete geçti. William Carvalho'dan flaş bir açıklama geldi.

Portekiz’den A Bola Gazetesi, 30 yaşındaki futbolcunun Jesus için Fenerbahçe’ye gitmeye sıcak baktığını yazmıştı. Dün, yıldız futbolcunun formasını giydiği Real Betis cephesinden de Sarı-Lacivertliler’i heyecanlandıracak bir açıklama geldi.

İspanyol ekibinin sportif direktörü Antonio Cordon, transfer planlamalarıyla ilgili konuştu. Cordon, “Real Madrid’den Dani Ceballos’u istiyoruz. O da bize gelmek için çok hevesli. Ancak bu transferi gerçekleştirebilmemiz için bütçe yaratmamız lazım. Bu nedenle talibi olan oyuncuları satabiliriz” ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'ye transfer olacak mısın?" sorusunu yanıtlayan William Carvalho "Şu an Portekiz Milli Takımı'na ve yapacağımız maçlara odaklandım." diyerek, şimdilik transfer hakkında konuşmayacağını dile getirdi. Portekiz basını, Carvalho'nun transferiyle ilgili kararını milli maçlardan sonra vereceğini duyurdu.

Sarı-Lacivertliler’in, Jorge Jesus’u resmen açıkladıktan sonra 30 yaşındaki orta saha oyuncusu için ilk teklifi yapması bekleniyor. Fenerbahçe’nin hedefi, en fazla 5 milyon Euro’ya Real Betis’i ikna etmek. Carvalho’nun sözleşmesinde son senesine girmiş olması nedeniyle İspanyol ekibinin ‘makul’ bir bonservis bedeli belirlemesi bekleniyor

Yeşil-Beyazlılar’ın ikna edilmesi sonrası Portekizli yıldızla yapılacak görüşmelere Jorge Jesus’un da dahil olacağı öğrenildi.
Sarı- Lacivertli kurmayların maddi anlamda anlaşma sağladığı Norveçli golcünün kulübü Leipzig de oyuncunun bonservis bedelinde indirime gitti öğrenildi.

İlk başlarda kapıyı 13 milyon Euro'dan açan Bundesliga temsilcisi son olarak 8 milyon Euro'ya kadar indi. Fenerbahçe rakamın 6-7 milyon Euro bandında olmasını talep ediyor.

Başkan Ali Koç ve yöneticilerin bu hafta içinde Alman yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor. Başkan Ali Koç, bir televizyon programında yaptığı açıklamada Leipzig kulübü ile 2 kez görüşme yaptığını söylemişti.

Bonservisi Leipzig'de olan Sörloth, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak İspanya'nın Real Sociedad takımında geçirmişti.

Beşiktaş'ın ise Sörloth yarışında Fenerbahçe'ye göre şu anda geride kaldığı gelen haberler arasında.

Fenerbahçe, Sörloth transferinde ezili rakibi Beşiktaş ile kıyasıya bir mücadele içine girmişti. Ancak gelen son bilgilere göre Beşiktaş'ıon Norveçli golcü için yaptığı teklif oldukça düyük kaldı. İbre tamamen Fenerbahçe'nin lehine döndü.

