Geçen sezon bitiremedikleri tek transferdi! Galatasaray'a 'topu yiyen' orta saha
Süper Lig'in 33.haftasında Başakşehir'i evinde 1-0 yenerek ezeli rakipleriyle olan puan farkını 5'e çıkaran Galatasaray'da transfer çalışmaları resmen başladı. Dursun Özbek - Cenk Ergün ikilisinin geçtiğimiz sezon bitiremediği yıldız için bir kez girişimlerde bulunan Sarı Kırmızılı yönetim İngiltere'ye çıkarma yaparken, oyuncunun da bu sefer Galatasaray forması giymeye yakın olduğu belirtildi.

Şampiyonluğa emin adımlarla yürürken, gelecek sezonki Avrupa kupası kadrosunu kurmak üzere kolları sıvayan Sarı-Kırmızılılar, geniş bir transfer listesi üzerinde çalışıyor.

Galatasaray'ın ilk hedefi Mauro Icardi ile Milot Rashica'nın bonservislerini alıp elde tutmak. Ardından kadroyu güçlendirme hedefi doğrultusunda 2. santrfor olarak Lyon'la kontratı bitecek olan Moussa Dembele'nin transferi ve orta sahaya PSG'den Renato Sanches'in kiralanması planlanıyor. Sarı-Kırmızılı kulüpte bu 4 oyuncu için de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Sarı-Kırmızılılar'ın transferdeki önceliği, artık neredeyse iç transfer gözüyle bakılan Mauro Icardi ve Milot Rashica'nın bonservislerini almak olacak. Her iki oyuncuyla da Galatasaray'da kalmaları konusunda mutabakat sağlayan Sarı Kırmızılı yönetim, bonservis konusunu da sezon bitmeden çözüme kavuşturmanın hesapları içinde.

Galatasaray'da kalmak isteyen Icardi, PSG'nin de gündeminden düşmüş durumda. Sarı-Kırmızılılar geç kalmadan operasyonu tamamlamayı hedefliyor.

Transferin son gününde kiralanan Icardi ve Rashica'dan çok memnun olan Sarı-Kırmızılılar, Okan Buruk'un sisteminde önemli yere sahip olan bu iki yıldız için kesenin ağzını açmaya hazır.

Hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den teklifler alan Rashica, yola Galatasaray'da devam etmek istediğini kulübüne bildirmiş durumda.

Cim Bom'da kadro değişiminde önemli değişiklikler olacak gibi görünüyor. Teknik direktör Okan Buruk, sol beke mutlaka Avrupa çapında bir oyuncu takviyesi istiyor. Bu doğrultuda yapılan görüşmelerde ön plana çıkan ilk isim Alex Telles oldu.

Sarı-Kırmızılı kulübün eski yıldızı, sezonu Sevilla'da kiralık olarak geçiriyor. İspanyol kulübünün, bonservisi Manchester United'da bulunan Telles'le yola devam etmeyeceği belirtiliyor. Galatasaray, 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcuyu satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamanın formülünü arıyor.

Transfer planları arasında takımdan ayrılması muhtemel oyuncuların durumu da var. Bu oyuncuların başında Torreira geliyor. İtalyan kulüplerinin kadroya katmak için yarıştığı 27 yaşındaki oyuncuya 20 milyon Euro'nun üzerinde bir teklif gelmesi durumunda, satışın gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Galatasaray, Torreira'nın yerini ise Idrissa Gueye ile doldurmak istiyor. Geçen yaz döneminde de çok istenen, ancak tercihini Everton'dan yana kullanan 33 yaşındaki Senegalli ön libero, son haftalara ateş çemberinde giren İngiliz ekibinin ligden düşmesi halinde kulüpten ayrılacağını açıkladı. Galatasaray bu kez fırsatı kaçırmak istemiyor.

Everton'a imza attıktan sonraki 30 maçın tamamında oynayan, 29'una ilk 11'de başlayan Gueye, takımı ligden düşerse ayrılmak istediğini açıkladı.

Daha önce PSG'de 3 yıl İcardi ile birlikte forma giyen Idrıssa Gueye'nin Galatasaray hakkında bilgi aldığı belirtilirken, 'top yiyen' orta sahanın Süper Lig'de oynamaya sıcak baktığı bildirildi. Geçtiğimiz sezon Torreira transferinden önce Gueye ile ilgilenen Dursun Özbek-Cenk Ergün ikilisi oyuncuyu Everton'a kaptırmıştı.




