Fatih Terim istedi Okan Buruk bitirdi! Cimbom'a 'Haaland' etkisi yaratacak kanat forvet geliyor
Geçen sene Galatasaray'ın transfer listesinde olan ve Fatih Terim'in özellikle istediği yıldız futbolcu için Cenk Ergün'ün bu sezon araya girmesi sarı kırmızılı camiada heyecan yarattı. Bu sezon 20 maçta 8 gol 5 asist yaparak kalitesini ispat eden 23 yaşındaki oyuncunun 6 ay sonra kontratının bitecek olması ise yönetimin elini güçlendiriyor...

Galatasaray'da geçtiğimiz sezonun büyük bir bölümünde orta alanın merkezinde Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu ikilisi görev yaptı. Fakat bu süre içerisinde iki oyuncu, ortaya koyduğu futbolla hayal kırıklığı yarattı.

Hem Taylan hem de Berkan, zaman zaman performanslarıyla yükselişe geçseler de bir türlü istikrarı yakalayamadılar. Gelecek sezondan itibaren yeniden şampiyonluk yarışına dahil olmak isteyen Aslan, bu bölgede sil baştan bir temizlik yapmak istiyor.
Bu doğrultuda merkezin tamamının değişmesi hedefleniyor. Sarı-Kırmızılılar, uzun bir süredir İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'nın formasını giyen Morgan Sanson'un peşindeydi. Özellikle Okan Buruk'un istediği 27 yaşındaki futbolcu için temaslar devam ediyor.

3 yıllık sözleşmesi bulunan Fransız oyuncu için ikna turları başlayacak. Sanson'un en dikkat çeken özelliklerinden biri ise çift yönlü bir orta saha oluşu. Okan Buruk, bu konuda böyle bir ismi mutlaka takımda görmek istediğinin altını çizdi.

Bir diğer aday da Joao Mario. Ülkesi Portekiz'de Benfica forması giyen 29 yaşındaki yıldız, geçtiğimiz sezon bedesiz olarak takıma katıldı ve halen 4 yıllık kontratı var. Joao Mario'nun, kulüpte düzenli oynaması ve sözleşmesi şu an için şartları zorlaştırsa da alternatif isimlerden biri olarak listede yer alıyor.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin uzun süredir transfer listesinde bulunan Real Betisli William Carvalho'yu transfer listesine ekledi.

Sarı-kırmızılılar, Jorge Jesus'un ısrarla takımda görmek istediği 30 yaşındaki oyuncu için devreye girdi. Galatasaray'ın Real Betis'le 1 yıl daha sözleşmesi bulunan William Carvalho için La Liga temsilcisine Fenerbahçe'den daha iyi bir transfer teklifi sunduğu belirtildi.

Ryan Babel ve Sofiane Feghouli’nin ayrılması nedeniyle kadrosuna kanat-forvet takviyesi yapacak olan Galatasaray’ın gözdesi Norveçli futbolcu Ola Solbakken oldu.

23 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek için sarı kırmızılılar, Norveç Ligi takımlarından Bodo Glimt Kulübü ile görüşmelere resmen başladı.

SOLBAKKEN'İ FATİH TERİM DE İSTEMİŞTİ
Kulübü ile olan sözleşmesi ocak 2023’te sona erecek olan Solbakken için 2 milyon euro bonservis bedeli talep etti.

Galatasaray ise 6 ay sonra sözleşmesi bitecek olan futbolcu için 600 bin euroluk bütçe belirledi.

GALATASARAY'DA HAALAND ETKİSİ YARATABİLİR
Her iki kanatta da forma giyebilen sarı kırmızılıların yeni gözdesi Solbakken’i Okan Buruk’un da çok beğendiği ve Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’un bu transferi olumlu sonuçlandırmak adına önümüzdeki hafta temaslarını sıklaştıracağı belirtildi.




