Eyüpspor'dan son dakika Kazımcan Karataş transferi açıklaması: Galatasaray'ın arka bahçesi değiliz...
Transferde sıcak gelişmeler yaşanırken Eyüpspor'dan Kazımcan Karataş açıklaması geldi. Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'un, Beşiktaş ve Galatasaray'ın gündemindeki Kazımcan Karataş ile 5 yıllık anlaşma sağlaması gündem oldu. İstanbul ekibinin 19 yaşındaki sol beki 2 yıllığına Galatasaray'a kiralayacağı konuşulurken, Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız'dan Kazımcan Karataş transferiyle ilgili açıklama geldi. İşte detaylar...

Beşiktaş ve Galatasaray'ın transferi için yarıştığı Altay'ın genç yıldızı Kazımcan Karataş'ın Eyüpspor'a transferi spor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Eyüpspor, 2003 doğumlu Kazımcan Karataş transferi için İzmir ekibi Altay ve oyuncuyla anlaşma sağlarken, oyuncunun bonservisini de almış oldu.

5 yıllık imza
Kazımcan Karataş, 2 yıllığına Galatasaray'da kiralık olarak forma giyecek. Hürriyet'e yaptığı açıklamada Kazımcan transferinin bir hülle veya kandırmacadan ibaret olmadığına vurgu yapan Kulaksız, "Bunlar birer yatırım projesi, hülle degil.

Eyüpspor olarak genç bir oyuncuya yatırım yaptık. Biz hem girişimci hem de yatırımcı bir kulübüz. Kazımcan Karataş değerinde 4-5 oyuncu daha oyuncu transfer edeceğiz.

Transfer ettiğimiz futbolcuları Türkiye'nin lokomotif kulüpleri vasıtasıyla vitrine çıkarıp Avrupa pazarına sunmak istiyoruz.Galatasaray'ın arka bahçesi gibi anılmak istemiyoruz. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'la iş birliği yapmaya hazırız." dedi.
Kazımcan Karataş transferiyle ilgili açıklama yaparken Erencan Yardımcı örneği de veren Eyüpspor Asbaşkanı, "Erencan Yardımcı'yı Alanyaspor'a kiraladık. 1 yıl daha orada oynayacak ve Süper Lig vitrininde kalacak. Bizim hedefimiz Eyüpspor'u Süper Lig'e çıkartıp bu oyuncuları kendi kulübümüzde oynatarak Türk futboluna ve A Milli Takım'a kazandırmak." ifadelerini kullandı.
