5 yıllık kangren çözülüyor! Galatasaray nihayet aradığı sol beki buldu
Latovlevici, Saracchi, Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Van Anholt gibi oyunculardan bir türlü beklenen verimi alamayan ve uzun yıllardır sol bek sorununu çözemeyen Galatasaray aradığı futbolcuyu nihayet buldu. Scout ekibi La Liga'da forma giyen 26 yaşındaki futbolcu için Okan Buruk'a olumlu rapor sunarken, Erden Timur'un İspanyol temsilcisiyle ocak ayında masaya oturacağı bildirildi.

Bu sezon iddialı isimleri kadrosuna katan ve Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor..

Sezon başında yeniden yapılanmaya giden sarı kırmızılılar, ocak ayında da hamlelerine devam edecek..
Teknik Direktör Okan Buruk'un, yönetimden sol bek bölgesine takviye isteği olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen sarı kırmızılı idareciler, sürpriz bir oyuncuyu gündemine aldı..

Galatasaray'ın, İspanya Ligi takımlarından Villarreal forması giyen Alfonso Pedraza'yı kadrosuna katmak istediği öne sürüldü. Transferin ocak ayında gerçekleşmemesi durumunda sezon sonunun bekleneceği iddia edildi..

Pedraza'nın, İspanyol temsilcisiyle 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Güncel piyasa değeri 18 milyon Euro olan sol bek, gösterdiği performansla Avrupa takımlarının da dikkatini çekti. Pedraza için birçok önemli kulübün istekli olduğu ifade edildi..

Bu sezon Villarreal'de 10 maça çıkan İspanyol futbolcu, 1 gol ve 2 asistle oynadı. Alfonso Pedraza kariyerinde, Real Betis, Alaves, CD Lugo ve Leeds formaları da giymişti.

Yaz transfer dönemini oldukça etkin geçiren Galatasaray 'da ilerleyen süreç adına da transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-Kırmızılıların gündemindeki isimlerden birinin de İsveçli oyuncu Mikael Ishak olduğu belirtildi.

İsveç basını, Malmö'nün Mikael Ishak'ı kadrosuna katmak istediğini belirtti. Fakat oyuncuyla birçok takım ilgileniyor. Lech Poznan, çok iyi bir sezon geçiren golcüsünü takımda tutmak isterken Galatasaray, Kopenhag, Köln, Lille ve Olympiacos'un da oyuncuyla ilgilendikleri aktarıldı.

Lech Poznan, 2020'de bonservis bedelsiz Ishak'ı Nürnberg'den kadrosuna katmıştı. 29 yaşındaki oyuncunun Polonya ekibi ile olan sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor. Golcü oyuncunun, burada sergilediği performans birçok takımın dikkatini çekmiş durumda.

Lech Poznan ile ilk sezonunda toplam 33 maçta 20 gol atan Ishak, geçtiğimiz sezon da 33 maçta 18 gole imza atmıştı. İsveçli oyuncu, bu sezona da çok iyi başladı. Bu sezon, şu ana kadar takımıyla toplam 19 maça çıkan 29 yaşındaki forvet; 10 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Lech Poznan'da sergilediği performansla yeniden İsveç Milli Takımı kadrosunda da kendine yer edinmeye başlayan Ishak'ın sözleşmesi sona erecek olsa da Polonya ekibi golcüsünü bırakmak istemiyor. Mikael Ishak, şu anda takımının en önemli hücum silahı olmasının yanı sıra takım kaptanlığını da yapıyor.
Mikael Ishak, Jimmy Durmaz ile benzer bir hikayeye sahip. İsveçli oyuncunun Türk statüsünde oynama ihtimali de gündeme gelmiş durumda. 6 kez İsveç A Milli Takımı forması giymiş olsa da ilk olarak 15 Ocak 2015'te milli takımda oynamış olması Türk statüsünde sayılmasına imkan tanıyabilir.




