Gazete Vatan Logo

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi değişti! İşte yeni teminat ve prim tutarları

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile ilgili son dakika gelişmesi! Teminat ve primler arttı, yeni dönem tarifesini açıklandı. Depremde hasar gören evler için ödenecek yeni azami teminat tutarı belli oldu. Primler de bu oranda yükseldi. İşte tüm iller için prim miktarı...

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi değişti! İşte yeni teminat ve prim tutarları

Risk her zaman olsa da önlemlerle kayıplar en aza indirilebilir. Depreme karşı en güçlü finansal önlemlerden biri de Zorunlu Deprem Sigortası. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni dönem tarifesini açıkladı. Depremde hasar gören evler için ödenecek azami teminat tutarı 320 bin TL’den 640 bin TL’ye çıkarılırken, primler de bu oranda yükseldi. 

FİNANSAL GÜVENCE 

Posta gazetesinden Meltem Kara Söyleyenoğlu’nun haberine göre; poliçe yenilemelerinde uygulanan yüzde 10 indirim ise iki katına çıkarılarak yüzde 20’ye yükseltiliyor. Buna ilişkin DASK’tan yapılan açıklamada, “Konutlar için verilen teminat tutarları güncellenirken poliçe yenilemelerinde uygulanan indirim yükseltiliyor. Bu güncelleme ile poliçe yenilemelerinin desteklenmesi ve sistemdeki vatandaşlar için daha güçlü bir finansal güvence yaratılması hedefleniyor” denildi. 


POLİÇELERE DİKKAT

Yapılan güncellemeler, poliçe sahiplerini de ilgilendiriyor. Bu kapsamda DASK, mevcut poliçe sahiplerine bir bilgilendirme gönderdi. Gönderilen mesajda, “25 Kasım 2022 tarihi itibariyle Zorunlu Deprem Sigortası ile verilen teminat tutarları yükseltilmiştir. Mevcut poliçenizdeki teminat tutarını yükseltmek için poliçenizi tanzim eden sigorta şirketi, acente veya banka şubenize başvuruda bulunabilirsiniz” denildi. 

Haberin Devamı

NELER DEĞİŞTİ? 

Zorunlu Deprem Sigortası Tarifesi’nde yapılacak değişiklikler şöyle: Sigorta bedelinin belirlenmesine esas metrekare bedelleri betonarme yapılar için 1.508 TL’den 3 bin 16 TL’ye, diğer yapılar için 2 bin 80 TL’ye, Bir mesken için 320 bin TL olan azami teminat tutarı 640 bin TL’ye Poliçe yenilemelerinde uygulanan yüzde 10 indirim, iki katına çıkarılarak yüzde 20’ye yükseltildi. 

7 FARKLI GRUP

Sigortanız için ödemeniz gereken prim tutarı Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatı ile belirlenir. Prim tutarınızı hesaplamak için öncelikle deprem sonrasında alabileceğiniz en yüksek limiti belirleyen sigorta bedeli (teminat tutarı) bulunmalıdır. Teminat tutarınız, tarife fiyatı ile çarpıldığında prim tutarınız da hesaplanmış olur. 7 risk grubu ve 2 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 14 tarife fiyatı bulunur.

Haberin Devamı