Gazete Vatan Logo

Yurt dışı iptal istikamet Ege

9 günlük bayram tatilinde 1.5 milyon vatandaşın tatile çıkması bekleniyor. Bu dönemde tatilcilerin 2 milyar liralık ekonomi oluşturacağını söyleyen TÜRSAB Genel Sekreteri Bayka, “Dövizdeki yükseliş planları bozdu. Yurt dışına gidecek vatandaşlar da rotayı Ege’ye çevirdi” dedi.

Yurt dışı iptal istikamet Ege

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Bedirhan Bayka, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için turizm merkezlerinde talep patlaması yaşandığını söyledi. Bu süreçte tatile çıkacak vatandaşların ortalama 2 milyar lira değerinde ekonomik hacim oluşmasını beklediklerini belirten Bayka, “Geçen yıla göre iç turizmde yüzde 40 artış var. Bu hafta yaklaşık 1.5 milyon kişinin tatil yapmasını bekliyoruz. Zaten bunların büyük bölümü bayram tatili için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmıştı” şeklinde konuştu.
Kur iptalleri geldi
Kurda yaşanan artışın vatandaşların tatil planlarını son dakikada değiştirdiğini ifade eden Bayka, “Dolar ve eurodaki dalgalanma talebin yurt dışı programlarından yurt içine kaymasına neden oldu. Yunanistan ve İspanya programlarını iptal eden vatandaşlar yeni rotasına Ege sahillerini aldı” dedi. Tatil satın alanların genelde 4-5 gecelik tur paketlerini tercih ettiğini dile getiren Bayka, sahilin yanı sıra kültür ve yayla turizmine de ilginin yoğun olduğunu bildirdi.
Gecelik konaklama 200 liradan başlıyor

Haberin Devamı

Otellerde gecelik konaklama fiyatlarının 200 liradan başlayıp 2 bin 500 liraya kadar çıktığını belirten Bedirhan Bayka, şöyle konuştu: “Dört kişilik bir ailenin 7 gece 3-4 yıldızlı bir otelde konaklamasının minimum 3 bin 500 civarında bir maliyeti var. Sıcaktan bunalan, şehir yaşantısından uzaklaşıp yeşille doğayla buluşmak isteyenler Karadeniz’de yayla turlarını satın aldılar. Karadeniz bu yıl ciddi talep görüyor. Kapadokya bölgemiz de ilgi gören destinasyonlarımız arasında. Ayrıca Kuzey Ege’de Kaz Dağları da yürüyüş ve kamp tatili yapmak isteyenlerin tercihi oldu. KKTC de talep gören destinasyonlar arasında yer aldı ve yüzde 40’lık bir artış kaydedildi.”

Vietnam revaçta

Konaklama ücretini çok önceden ödeyenlerin yurt dışı planlarını bozmadıklarını belirten Bedirhan Bayka, “Kurban Bayramı’nda tur satın alanların yaklaşık yüzde 10’u yurt dışına çıkacak.Avrupa’da İspanya, İtalya ve Yunan Adaları çok gözde.Uzakdoğu pazarında da Tayland-Phuket-Bangkok ve Vietnam turları çok revaçta” dedi.

Haberin Devamı