Gazete Vatan Logo

‘Yerli’ seriyle 20 bin oyunsevere ulaşacak

Oyun bilgisayarı serisi Excalibur’un birinci yaşını kutlayan Casper, bu markası ile yıl sonuna kadar 20 bin oyunsevere ulaşmayı hedefliyor. Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, “Excalibur markamızda hayalimiz, oyunseverleri yenilmez kılacak ürün serisini sunmak” dedi

‘Yerli’ seriyle 20 bin oyunsevere ulaşacak

Casper’ın oyunculara özel tasarladığı Excalibur markası, birinci yaşını kutluyor. Excalibur ile oyun pazarına iddialı bir giriş yapan Casper, 1 yıl içinde oyunseverlerin beğenisine sunduğu masaüstünden dizüstüne birçok farklı ürün ve konfigürasyon ile oyun pazarındaki iddiasını güçlendirdi. Casper, Excalibur markası ile yıl sonuna kadar 20 bin oyunsevere ulaşmayı hedefliyor.

Payı yüzde 10’a çıktı

Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, “Türkiye oyun pazarında 27 milyon oyuncu bulunuyor. Türkiye’de oyuncuların üçte biri bilgisayarda oyun oynuyor. Son 5-6 yıldır bilgisayar sektöründe hem globalde hem Türkiye’de pazar daralıyor. Pazar küçülmesine rağmen oyun bilgisayarları kategorisi farklı bir seyir izliyor. Bu kategoride çift haneli büyüme yaşanıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri, oyun bilgisayarı için artan performansın önemi ve bilgisayar yenileme oranının diğer bilgisayarlara göre yüzde 50 daha hızlı olması. Oyun pazarı cirosu olarak dünyada önümüzdeki 2 yıl içinde yüzde 6’lık bir artış bekleniyor. Excalibur markasında hayalimiz, oyunseverleri yenilmez kılacak ürün serisini sunmak” dedi.

Haberin Devamı

Excalibur ailesini teknolojinin zirvesindeki bileşenlerle tasarladıklarına dikkat çeken Karaman; hem ekran kartı, hem işlemci, hem panel, hem de soğutma gibi donanım ürünlerini üst düzey bileşenlerden seçtiklerini belirtti. Excalibur modellerinde ekran kartı ve işlemci gibi en önemli bileşenleri dünya aynı anda lanse ettiklerini de söyleyen Karaman sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yeni oyun bilgisayarı kategorisi için 2 yıl önce çalışmalara başladık. İlk etapta Excalibur serisinin oranı, toplam dizüstü bilgisayarlarımız içerisinde yüzde 5 iken bu rakam kısa bir süre sonra yüzde 10’a ulaştı. Elde ettiğimiz bu rakam bize sadece 1 yılda doğru ürünlerle tüketicilere ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşattı. 1 yıl içinde geliştirdiğimiz 4 dizüstü ve 3 masaüstü serisi ile bu yıl 20 bin Excalibur kullanıcısı ile buluşmayı hedefliyoruz.”

Türkiye 18’inci sırada

Dünyada oyun pazarının yüzde 90’ını 20 ülkenin oluşturduğuna dikkat çeken Feray Karaman, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye 775 milyon dolar oyun cirosu ile bu listede 18’inci sırada. Oyuncuların üçte biri PC’de, üçte biri konsolda, üçte biri de mobil kullanıcı yani akıllı telefon ve tablette oyun oynuyor. 2017’de 170 bin adet oyun dizüstü bilgisayarının satılacağını öngörüyoruz. Bilgisayarda oyunun avantajlarına gelecek olursak, ekran kartı, RAM, disk güncellemeleri yapılabiliyor olması öne çıkıyor. Bilgisayarda çok hızlı düzenleme yapıp paylaşabiliyoruz. Panel teknolojisi gelişmeleri açısından bakarsak da daha hızlı uygulama şansımız var. Üstün soğutma alternatifleri ile performans vaadi çok daha yüksek.”
Seriye özel destek hattı
ExcalIbur’un kendileri için özel ve seçkin bir kategori olduğuna dikkat çeken Feray Karaman, bu seriye özel WhatsApp ve e-posta destek hattı kurduklarını belirtti. Karaman, Excalibur ailesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu seride Casper üretim tesislerinde özel üretim de yapabiliyoruz. Konfigürasyonu özelleştirebiliyoruz. Ayrıca merkez ve bölge servislerimize getiren kullanıcılara 1 saatte servis hizmetimizden yararlanma şansı sunuyoruz. Amiral gemimiz G800’ün güncellenmiş versiyonu, yeni serimiz G600 ile tüketicilerin karşısındayız. Hedef kitlemizi geçtiğimiz seneye göre genişlettik. Eylül ayında ise 15.6 inç ekranlı 4K panel ile çok niş kitleye hitap eden yeni Excalibur’u da duyuracağız.”

Haberin Devamı