Gazete Vatan Logo

Yerli otomobil Togg ile ilgili sevindiren gelişme! Sadece 25 dakika sürüyor

Yerli otomobil Togg ile ilgili flaş gelişme. Heyecanlandıran paylaşım yapıldı. Şarj cihazları teste başladı. Sadece 25 dakika sürüyor. Yerli otomobil Togg'un, Twitter'dan hesabından, heyecanlandıran bir paylaşım daha yapıldı. Yapılan paylaşımda, "Gemlik Kampüsümüzde kurulumunu yaptığımız ilk TruGo şarj cihazlarımızı, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başladık" denildi.

Yerli otomobil Togg ile ilgili sevindiren gelişme! Sadece 25 dakika sürüyor

Türkiye'nin yerli otomobili için geri sayım sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl sonuna kadar Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'u üretimden bandından indirerek hizmete sunacağız" demişti.

​​Şarj cihazları teste başladı

Yerli otomobili Togg'un, Twitter'dan hesabından yapılan açıklamada, "Gemlik Kampüsümüzde kurulumunu yaptığımız ilk TruGo şarj cihazlarımızı, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başladık" denildi.

TOGG Ceo'su Mehmet Gürcan Karakaş da, yaptığı açıklamada, "TruGo ile kesintisiz kullanıcı deneyimi: 1000x hızlı şarj cihazı ve hepsi 180kW ve üzeri!" ifadelerini kullandı.

Açıklamada teste ilişkin bir video da paylaşılırken, cihazın 25 dakikada yüzde 80 seviyesinde batarya doluluk oranı sağladığı görüldü.

Togg'dan geçen ay yapılan açıklamada, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan TruGo'nun, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunluktaki bölgelerde ise 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı